Annons

Annons

Tortillas med fläskfilé

Tacos är en fredagsfavorit som passar alla. Här lyxar vi till det och fyller tortillabröden med fläskfilé, guacamole och majssalsa. Lätt & läckert!

Dela
(86)

Fläskfiletacos

4 port (8 st)
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk soja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk chilipulver
220 g tacosås, mild el het

Servering
1 pkt mjuka tortillabröd, mellanstora el stora
sallad
100 g riven tex mex-ost

Annons

Majssalsa
3 tomater
200 g majskorn, konserv
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 finhackad röd chili
1 msk rapsolja

Guacamole med tomat & rödlök
2 avokador
2 klyftor lime
1/2 rödlök
1 tomat
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad koriander

Gilla Hemmets på Facebook

 

Gör så här

1. Majssalsa: Skär tomaterna i klyftor och tag bort kärnorna. Skär tomatköttet i småbitar. Häll av vätskan från majsburken. Finhacka rödlöken. Dela gurkan och skrapa bort kärnhuset med en sked. Skär resten av gurkan i småbitar. Blanda i chili, olja och salt efter smak.

2. Strimla fläskfilén och blanda den med soja. Stek bitarna i smör i en stekpanna. Strö över kryddor. Häll över tacosåsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3. Guacamole: Skala och kärna ur avokadorna. Pressa över limesaft. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaten och tag bort kärnhuset. Skär tomatköttet i småbitar. Blanda ner tomat och rödlök i avokadomoset. Tillsätt vitlök och koriander, smaka av med salt.

4. Servera fläskfilén med mjuka tortillabröd, sallad, riven ost, majssalsa, guacamole och mexikansk bönröra (refried beans, se recept nedan).

 

Refried beans

4 port
400 g kokta kidneybönor el svarta bönor (burk)
2 skivor bacon
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 dl vatten
1 tsk konc kalvfond
1–2 tsk chiliflakes
2 msk citronsaft
1 msk rörsocker
3 msk olja
färsk koriander

Gör så här

1. Häll av vätskan från bönorna i ett durkslag, spola av dem med vatten.

2. Finstrimla baconet och stek det och vitlökshack i stekpanna med olja. Tillsätt bönorna mot slutet och mosa dem med en gaffel.

3. Tillsätt vatten och fond, ev behöver du späda med mer vatten. Tillsätt chiliflakes, citronsaft, socker och olja. Låt koka upp och sjuda några minuter.

4. Strö över koriander vid serveringen. Om röran kallnar kan du späda den ytterligare. Servera den varm som tillbehör till tacos och tortillas.

 

Läs mer:

Fisktacos med mangosalsa

Laga pulled pork

Sväng ihop en god tacogratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 



 

Läs mer om:

Dela
(86)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…