Annons

Annons

Torskrygg med rostade nötter

Dela
(0)

Torskrygg med rostade nötter

Torsk med cashewnötter
Plocka isär 250 g pak-choi och dela bladen (alt spenatblad). Dela, kärna ur och skiva 1 röd chili. Stek pak-choi, chili och 1 riven vitlöksklyfta i 1 msk olja på hög värme till lite färg men fortfarande al dente. Salta lätt. Ta upp och håll varmt. Torrosta ½ dl hackade cashewnötter i pannan, ta upp. Häll 1 dl vatten, ¼ tärning fiskbuljong, 1 msk japansk soja samt 1 msk ljus sirap i samma panna. Koka upp. Häll upp i en liten kanna. Torka ur pannan och stek 2 bitar torskrygg (250 g) i ½ msk olja på låg värme, ca 5 min per sida. Servera med kokt ris (1 dl okokt) till fisken.

Annons

Av Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis

Fler goda recept på torsk hittar du här: 

Torsk med smörstekta äpplen

Smala fisken med dill och citron

Gratinerad torsk med citronrisotto

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…