Annons

Annons

Torskrygg med persiljesmör

Torskrygg är en perfekt festrätt – fisken blir saftig och god och är dessutom både enkel och snabb att tillaga. Extra gott blir det med hemgjort kryddsmör som sakta smälter över fisken.

Dela
(1)

Torskrygg med persiljesmör

4 port
4 portionsbitar torskfilé à 130 g
1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g småtomater
1 fiskbuljongtärning
2 dl grädde
250 g svamp
2 msk smör

Persiljesmör
75 g smör
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Lägg fisken i smorda portionsformar eller på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra fisken.

2. Dela tomaterna, hacka buljongtärningen. Strö det runt fisken och häll på grädden. Sätt in i ugnen 15 min.

3. Persiljesmör: Blanda smöret med pressad vitlök och persilja.

4. Skiva och stek svampen i smör i stekpanna. Salta och peppra.

5. Vid serveringen: Lägg svampen på fisken. Klicka persiljesmöret på toppen av fisken medan den är het. Eller ställ in fisken mycket snabbt i ugnen igen. Servera med pressad potatis och gröna ärter.

 

Läs mer:

Torsk med prästostsmör

Ugnsbakad torsk & tomater

Kokt torsk med äggsås

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…