Annons

Annons

Toppengoda maränger!

Dela
(0)

Maränger

Med några droppar hushållsfärg och lite strössel blir marängerna extra läckra! Använd gärna varmluftsugn, samma temperatur som i vanlig ugn.

Maränger
16–18 st
3 äggvitor
2 dl strösocker
några droppar röd hushållsfärg
Garnering
strössel
ca 150 g mörk choklad
Ugn 100°

Annons

Gör så här
1. Vispa vitorna till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite efter hand. Vispa marängen styv och blank. Vänd i några droppar färg.
2. Klicka ut marängerna på en plåt med bakpapper.
3. Garnering: Strö över valfritt strössel.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. De ska bli torra på undersidan, men lite sega i mitten. Låt gärna svalna i ugnen på eftervärmen.
5. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa bottnen på marängerna i chokladen. Låt stelna på bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…