Annons

Annons

Tony Irving har planen klar: först Let’s dance sen bröllop

Det var kärlek vid första ögonkastet när Tony Irving mötte den trevlige nattportiern Alexander. Men bara från Tonys sida. Hur han än kämpade för att få till en första dejt så blev det bara nobben. Tills en vacker sommarmorgon...

Dela
(0)

5
Visa bildspel

/
Tony Irving ska gifta sig
Tony Irving ska gifta sig
Tony Irving ska gifta sig
Tony Irving ska gifta sig
Tony Irving ska gifta sig
...
Visa mer

Läs mer: Video – så elak ska Tony Irving vara i nya säsongen av Let’s dance

Först kommer lilla valpen Rex och viftar på svansen och vill bli klappad. Sedan hälsar Tony Irving och Alexander Skiöldsparr välkommen till radhuset, ett stenkast från hamnen i Norrtälje. I ett halvår har de haft fullt upp med att renovera sitt första gemensamma hem och nu börjar det bli klart med allt från vardagsrum med öppen spis och bibliotek till walk-in closet och två uteplatser.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

– Huset hade stått tomt sedan 2006 och vi slet ut allt. Min tanke var att inreda i brittisk kolonialstil, men det spårade ur efter ett tag. Fast vi har heltäckningsmattor som Tony gillar, berättar Alexander när han visar runt i rummen som går i vitt, grått och svart och har möblerats med en blandning av gammalt och nytt.

Det är både hemtrevligt och personligt.

– Alex är bäst på inredning, han har fått bestämma det mesta. Hade jag inrett hade det blivit lila, tillägger Tony med ett skratt.

Men Tony och Alexander har inte bara inrett ett hem, de hittade hem när de blev tillsammans.

– Förr ville jag träffa någon att gå hem med på kvällen, nu har jag hittat någon som jag vill vakna med på morgonen. Det är stor skillnad, säger Tony.

Han fick kämpa länge för att få till en första dejt med Alexander som inte alls var intresserad av Let’s dance-domaren.

– Nej, jag ville inte träffa någon inom showbusiness.

– Han tyckte att jag var en dansfjolla, bryter Tony in med ett skratt och Alexander fortsätter:

– Jag hade flyttat tillbaka till min barndomsstad Norrtälje efter många år i Stockholm och var inställd på att vara singel. Kanske skulle jag träffa någon bonde från trakten.

Alexander arbetade då som nattportier på Hotel Stureplan där gänget från Let’s dance bodde under inspelningsperioden.

– Jag blev attraherad av Alex och flörtade med honom, men han märkte inget. Jag ringde till receptionen och frågade om rumsservice en gång och en annan gång sa jag att jag hade problem med badkaret.

– Jag tänkte: Gud, vad mycket problem han har, den mannen, inflikar Alexander.

– Nej, han fattade ju ingenting. Till slut frågade jag om han ville ha mitt telefonnummer och då sa han nej, fortsätter Tony.

Ett par månader gick och Tony gjorde ett nytt försök och bjöd ut Alexander på middag – och blev åter nobbad.

– När man är med i tv är det många som vill dejta en, men inte den här killen. När han sa nej blev jag bara mer intresserad. Det fick mig att jaga honom och jag gav inte upp!

 

Överraskade med picknick

Så Tony köpte en picknickkorg och väntade på Alexander när han slutade sitt nattskift en vacker försommarmorgon 2013.

– Följ med mig på picknick till Skeppsholmen. Om du inte vill träffa mig efter det ska jag aldrig, aldrig mer besvära dig, sa han.

Alexander tackade ja och efter det började de dejta.

– Han var ju rätt trevlig ändå den där karln, säger Alexander med ett leende.

Tony som hade blivit kär vid första ögonkastet visste vad han ville och friade efter ett par månader. Han hade åkt till Gran Canaria för att koppla av efter Let’s dance, men kände sig mest ensam och upptäckte hur mycket han saknade Alexander.

– Jag ringde Alex och sa: ”Vill du gifta dig med mig?” och han sa ja.

– Det var lite oväntat, men det kändes rätt.

Tony åkte hem och gjorde sedan om frieriet ”på riktigt” och gick ner på knä hemma hos Alexander.

Båda är överens om att det inte är så lätt att träffa någon i mogen ålder.

– Man har ju ett bagage, men Alex har tagit både mig och min ”resväska”, säger Tony.

– Det var många tankar. Ska jag ge upp det jag har? Man blir mer försiktig efter 40, men man inser också att man får acceptera det som har varit och gå vidare, tillägger Alexander.

– Vårt bagage har ju gjort oss till dem vi är i dag, fortsätter Tony.

 

Viktigt att vara ärliga

För dem har det varit viktigt att vara öppna, ärliga och prata om allt. De pratar väldigt mycket och säger att de har jobbat för att få det bra ihop. De lärde tidigt känna varandras dåliga sidor och menar att det är dem man måste acceptera om man ska leva ihop.

– Efter Let’s dance var jag trött, irriterad och elak. Det fick Alex se direkt, säger Tony.

Vilka är Alexanders dåliga sidor då?

– Hans dåliga sidor är inte lika dåliga som mina, svarar Tony snabbt.

– Jag kan väl vara seg och långsam. Tony får ett utbrott direkt, men om jag blir arg över något ställer jag mig och stryker i två timmar. Jag är mer den som ältar, säger Alexander.

Den acceptansen är nu styrkan i deras förhållande och gör att de känner sig trygga tillsammans. Det är bättre att säga ifrån om man tycker att den andre är jobbig.

– Vi är alltid ärliga och säger vad vi tycker, förklarar Tony.

– Extremt ärliga. Men vi bråkar inte, vi har aldrig haft något riktigt gräl, tillägger Alexander.

Tony och Alexander har kommit underfund med att de är rätt olika, men tycker att de kompletterar varandra. Tony är spontan och har kort stubin, Alexander är lugn och eftertänksam. De har lärt sig att de inte kan göra allting ihop.

– Vi kan inte handla tillsammans, säger Tony med ett skratt. Det är för att jag är snål. Jag är en kupongklippare. Jag går alltid till fyndhörnan först, vare sig det gäller kläder eller möbler. I perioder har jag haft väldigt lite pengar och även om det inte är så nu tycker jag inte att man ska slösa.

 

Tony trivs i köket

Hemma har de delat upp sysslorna. Tony lagar maten och Alexander sköter städning, tvätt och strykning.

– Jag började jobba i köket på mina mostrars hotell i tonåren och utbildade mig till kock. Det var det jag skulle jobba med, dansen var bara en hobby.

Han trivs fortfarande bland grytor och kastruller och har ett brett register med allt från isterband och potatismos till chateaubriand. Traditionell engelsk söndagsmiddag med stek, potatis och grönsaker gillar de båda två.

– Jag är lite anglofil och tycker om Tonys pajer, säger Alexander.

De vill tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans och en helg i månaden är helig. Då stänger de av telefonerna och umgås på egen hand, antingen hemma eller så reser de bort. Berlin, Italien, Kroatien och Mallorca är några resmål de har besökt.

– Vi gillar att åka bil. Det är ett bra sätt att vara tillsammans och prata. Vi tar en tur, besöker en ny stad och fikar på något trevligt ställe, säger Tony.

– Som två pensionärer, tillägger Alexander med ett skratt.

Långpromenader med Rex och sköna hemmakvällar hör också till det de gillar. Båda är romantiska, men tycker att det är vardagsromantiken som är viktigast.

– För mig är det romantiskt när Alex kommer med en kopp kaffe och en kaka när vi tittar på tv. Själv brukar jag tänka på att köpa Alex favoritchoklad till honom. Det behöver inte vara några stora deklamationer, det viktiga är att visa att man bryr sig om varandra, säger Tony och avslöjar att han håller på att sticka en tröja till fästmannen. Men hur den ser ut är hemligt, han ska inte få se den förrän den är klar.

– Jag tycker det är romantiskt att lägga fram kläderna som Tony ska ha på sig, att förbereda hans dag, säger Alexander.

För Tony och Alexander finns inte mitt och ditt utan bara vårt. De delar allt lika från ekonomin till kläderna i den stora klädkammaren. De har samma storlek och i stort sett samma smak, även om Tony föredrar lite mer färgstarka plagg. Nästa steg är bröllop och planering pågår.

– Vi gifter oss den första augusti i Gustav Adolfskyrkan i Stockholm. Det blir 150 gäster från hela världen.

Efteråt blir det mottagning utomhus, en klassisk engelsk trädgårdsfest med afternoon tea inspirerad av drottningens garden party på Buckingham Palace.

– Det blir vår viktigaste dag som vi vill dela med våra närmaste och våra vänner. För mig känns det fantastiskt att vi kan gifta oss med varandra. Att få gifta sig med en man var en dröm som jag länge inte trodde var möjlig. Det är stor skillnad på att vara sambo och gift. Nu blir det Alexander och jag på riktigt för livet, säger Tony.

 

Läs mer

Lars Lerin har vant sig vid att vara lycklig

Tommy Nilsson berättar om de svåra åren och sitt nya liv 

Bengt och Kathy tog sig ur missbruk och hemlöshet 

AV ANETTE BÜLOW

FOTO: THERESIA KÖHLIN


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…