Annons

Annons

Tommy Körberg sjunger på Johannes Brosts begravning

Johannes Brost förs till den sista vilan under måndagen. Under begravningen sjunger vännen och artisten Tommy Körberg låten "Both sides now" av Joni Mitchell. "Det hade familjen önskat", säger han till Aftonbladet.

Dela
(458)

Den 4 januari i år avled Johannes Brost. Den folkkäre skådespelaren blev 71 år gammal och han dog efter en tids kamp mot cancer.

Johannes Brost. Bild: IBL Bildbyrå

”Han kämpade hårt och länge men klarade inte kampen mot cancern. Han fattas oss”, skrev familjen i ett mejl till nyhetsbyrån TT efter dödsfallet.

Annons

Johannes Brost begravs måndagen den 5 februari i Hedvig Eleonoras kyrka i Stockholm. Därefter ska han gravsättas på Veinge kyrkogård i Laholms kommun i Halland, har familjen tidigare berättat.

Tommy Körberg: ”En klassiker”

På begravningen i Stockholm ska Johannes Brosts goda vän, artisten Tommy Körberg, sjunga. För Aftonbladet avslöjar han vilken sång det blir.

– Jag tror att det blir Joni Mitchells ”Both sides now”. Det hade familjen önskat. Det är en klassiker, säger han till tidningen och berättar samtidigt att han fick frågan om att medverka av Brosts dotter Joanna Sundström.

Tommy Körberg sjunger på Johannes Brosts begravning. Bild: Peter Wixtröm/Aftonbladet/IBL

Tommy Körberg har tidigare sjungit på exempelvis Astrid Lindgrens och Anna Lindhs begravningar.

– Jag har ju sjungit på en del så man har ju fått lite skydd så att säga, för att inte låta känslorna ta över. Man får resonera på ett annat sätt, säger han till Aftonbladet.

Johannes Brost gravsätts i Halland

Johannes Brost hade varma känslor för Halland och Veinge. Hans sista önskan var att gravsättas bredvid sin mamma, Gudrun Brost, som ligger begravd i sin gamla hembygd. Johannes Brost tillbringade alla sina somrar i Veinge, och de varma känslorna var besvarade. För över 20 år sedan blev Brost hedersmedborgare i kommunen.

– Pappa har varit väldigt lokalpatriotisk. Han älskade trakterna där. Först alla år i Mellbystrand, som farmor har haft och sedan hans barn och barnbarn, och nu hans år på Skottorps slott, har hans dotter Joanna Sundström tidigare sagt till tidningen GP.

Läs mer:

Här är familjens fina hyllning till Johannes Brost


Läs mer om:

Dela
(458)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…