Annons

Annons

Tomas Ledins låtar blir musikalfilm

Med låtar som ”Sommaren är kort” och ”Knivhuggarrock” har Tomas Ledin tagit ett fast grepp om den svenska folksjälen. Nu ska Ledins låtar bli stommen till en musikalfilm. ”Det är en stor utmaning att göra något på svenska”, säger Hollywood-skådisen Malin Åkerman som gör huvudrollen, enligt SVT.

Dela
(0)

Per Andersson, Jonas Karlsson, Tomas Ledin, Malin Åkerman på pressträffen för ”En del av mitt hjärta”,Bild: Karin Törnblom / IBL

Den planerade musikalfilmen har fått namnet ”En del av mitt hjärta” efter en av Tomas Ledins mest kända låtar. Enligt beskrivningen ska det bli en romantisk musikalkomedi som, i likhet med Abba-filmen ”Mamma mia”, bygger på låtar ur Tomas Ledins katalog.

Annons

Det innebär till exempel ”Sensuella Isabella”, ”Sommaren är kort” och ”Vi är på gång”, skriver SVT.

Planerna presenterades under en presskonferens.

– Jag var lite tveksam till en början, det vill ju till att det är ett bra manus. Men när jag fick läsa det blev jag helt tagen, säger Tomas Ledin enligt SVT.

Ledin den svenska motsvarigheten till Springsteen

Ledin kommer själv inte att dyka upp i filmen som dock lyckats knyta upp flera tunga namn till rollerna. Bland annat ska Hollywood-aktrisen Malin Åkerman spela ”Isabella” i filmen. En karaktär som jobbar i Stockholms finansvärld och som åker hem till lilla uppväxtbyn för att besöka. Det är där handlingen utspelar sig.

Malin Åkerman, som är född i Stockholm men flyttade till Kanada som tvååring, syntes senast i tv-serien ”Billions” men har gjort en rad film och TV-roller i karriären.

Och med tanke på den tidiga flytten är det kanske naturligt att hon inte har någon jättestark koppling till Ledins låtar sedan tidigare.

– Det är pinsamt att sitta bredvid Tomas och inte ha många kopplingar. Min släkt vet precis vem Tomas är, motsvarigheten till Bruce Springsteen i USA. Jag har hört ”Sommaren är kort”, men annars är Tomas en ”new discovery”, säger Malin Åkerman, enligt Aftonbladet.

Nicholas Cage och Malin Åkerman i ”Stolen” 2012. Bild: IBL

Spelade ”Stikkan” i filmen om Ted

En av de manliga huvudrollerna spelas av Jonas Karlsson. Och han har ett intimare förhållande till Ledins låtar och värld.

– Det är roligt för jag har precis spelat Tomas Ledins svärfar, Stikkan Andersson, i en annan film (i Ted). De här låtarna är en del av vårt allmänna undermedvetna. Det går inte att säga ”Vad gör du nuförtiden?” längre, säger Jonas Karlsson.

Från Ted Gärdestad till Tomas Ledin. Skådespelaren Jonas Karlsson borde vara rädd för typecasting snart. Bild: IBL

Även Per Andersson, Johan Ulvesson, Johan Rheborg och Pernilla August har roller i filmen som regisseras av Edward Af Sillén.

Lars Johansson har skrivit manus till ”En del av mitt hjärta” som ska ha premiär julen 2019.

Läs mer:

Tomas Ledin om mörkret: ”Har varit nere i källaren”

Tomas Ledin


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…