Annons

Annons

Tomas Ledin om mörkret: ”Har varit nere i källaren”

Tomas Ledin har levererat trallvänliga låtar i över 40 år. Men i P1 Morgon berättar artisten om att det inte alltid varit solsken och ljusblåa dagar. "Jag har varit nere i källaren också", säger han i radioprogrammet.

Dela
(0)

Ibland är det lätt att tro att det inte finns ett enda moln på artisten Tomas Ledins himmel. Med sina sandaler av plast har han levererat låtar som i dag ses som riktiga svenska klassiker.

Tomas Ledin. Bild: IBL Bildbyrå

Men i P1 Morgon pratar Tomas Ledin också om vemod, misslyckanden och om mörkret som finns – trots sin positiva grundhållning till livet.

Annons

Under 1980-talet hade Tomas Ledin en dröm om att slå internationellt som misslyckades totalt. Trots de bästa möjliga kontakterna och skivkontrakt med flera bolag lyckades han aldrig.

Gilla Hemmets på Facebook

– Men jag  var ändå så pass vuxen att jag insåg att jag inte kunde skylla på något annat än mina egna tillkortakommanden. Jag bjöd inte på det världen ville ha. I dag har jag inga problem med det. Jag är hyfsat harmonisk. Däremot är jag väldigt tacksam för att jag fick möjligheten, jag behöver inte gå runt med näven i fickan och tänka: Bara jag hade fått chansen att jag hade varit större än Bowie och Elvis, säger Tomas Ledin i programmet.

”Misslyckandet finns alltid runt hörnet”

Men bakslagen har också stärkt honom.

– Misslyckandet finns alltid runt hörnet. Så på det sättet har jag nog blivit modigare med åren, säger han i P1 Morgon.

Tomas Ledin i ”Allsång på Skansen” 2017. Bild: IBL Bildbyrå

I dag, vid 65, tackar han också ja till projekt som han tidigare tackat nej till. Han har gjort krogshower, tv-programmet ”Så mycket bättre” och skrivit boken ”Inte ett moln så långt ögat kan nå?”.

– Jag är på den där platsen i livet när jag helt uppenbart har mer bakom mig än framför mig. Om det är något jag vill göra väntar jag inte, säger han i P1 Morgon.

Läs mer:

Tomas Ledin: Jag har tappat bort originalen


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…