Annons

Annons

Tom Hanks hyllar Rolf Lassgårds ”Ove”: ”Han var ju helt fantastisk”

Svenska filmen "En man som heter Ove" gjorde stor succé bland biobesökarna. I den amerikanska versionen är det Tom Hanks som ska försöka fylla Rolf Lassgårds skor som Ove. "Han var ju helt fantastisk", säger Hanks om sin svenske kollega till Aftonbladet.

Dela
(67)

Tom Hanks. Bild: IBL Bildbyrå

Tom Hanks har en gedigen ställning som en av Hollywoods stora. Med huvudroller i filmer som ”Forest Gump” och ”Cast Away” är Hanks vad som i Sverige kallas folkkär.

Med den utstrålningen och historiken är det kanske inte så underligt att Tom Hanks filmbolag Playtone försäkrade sig om rättigheterna att göra ”Ove” på engelska.

Annons

Eller det var i själva verket Hanks hustru Rita Wilson som såg den svenska filmen och tyckte att det var en roll som klippt och skuren för honom.

– Hon sa till sin man att ”Den här måste du absolut se. När han hade gjort det blev han helt förälskad i tanken på att spela Ove, har producenten Fredrik Wikström Nicastro berättat för Aftonbladet.

Spelar in med Spielberg

Hannes Holms ”En man som heter Ove” sågs av 1,7 miljoner svenskar och blev mest sedda utländska film i USA 2016. Filmen var även Oscars-nominerad men blev utan statyett.

Tom Hanks menar dock att en engelsk version av filmen ändå har potential att nå ännu fler.

– Filmen var mycket bra, men den var på svenska. Tanken är såklart att göra den på engelska och försöka få den att nå en större publik, säger han till Aftonbladet.

ove

Rolf Lassgård i huvudrollen som Ove. Foto: Johan Bergmark / Nordisk film

”Jätteförälskelse”

Även om rättigheterna är säkrade så är det en bit kvar till inspelningsstart. Det finns inte ens ett manus än.

Tom Hanks, som för tillfället är upptagen med att spela in ”The post” med Steven Spielberg, har dock boken på nattygsbordet.

Han kallar det får en underbar roman och även den svenske Ove, Rolf Lassgård, får mycket beröm för sin rollprestation.

– Han var ju helt fantastisk, säger Tom Hanks till tidningen.

Rolf Lassgård själv har gått vidare till nya projekt. Under hösten har han spelat in en uppföljare till ”Jägarna” i Norrbotten. Den här gången som TV-serie.

Fast karaktären Ove har en speciell plats i skådespelarens hjärta.

– Ove-karaktären var en jätteförälskelse för mig, och det på en gång, har han sagt till tidningen Kupé.

Läs mer:

Rolf Lassgård om rollen som Ove: ”En jätteförälskelse”


Läs mer om:

Dela
(67)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…