Annons

Annons

Tjäna pengar på hemmets dolda skatter

Har du en skatt i skåpen? Alldeles säkert. Den genomsnittliga svensken har nämligen oanvända prylar för omkring 24000 kronor i lådor och hyllor. Så rensa, sälj och tjäna en rejäl slant!

Dela
(28)

 

4
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

Hälften av alla svenskar tycker att de har alldeles för mycket saker hemma. Många säger dessutom att de har minst tre flyttlådor med prylar som inte används. Det visar en undersökning som auktionssajten Tradera nyligen gjort.

Annons

– Låt inte saker samla damm. Det är bättre för både plånboken och miljön att sälja sakerna vidare, menar Linnéa Aguero, presschef på begagnatsajten Blocket.

Gilla Hemmets på Facebook

Om man själv tröttnat på eller inte längre använder någon pryl tror man kanske att ingen annan heller är intresserad. Det är med andra ord lätt att förlora uppfattningen om värdet på saker och ting när de funnits i hemmet under flera år. Men tänk ett steg till innan du slänger. Det du tycker är skräp kan vara fynd för någon annan och därmed klirr i kassan för dig.

Ett bra försäljningsargument är att berätta historien om prylen du vill sälja.

– Jag pratade precis med en väldigt glad ung kille som köpt en skinnsoffa av en äldre kvinna och på köpet fick en underbar historia om möbeln, som köpts i Italien på 1930-talet. Både säljare och köpare var riktigt nöjda!

Samtidigt kan det vara svårt att veta vad saker är värda. Ett bra tips är att söka efter liknande prylar på nätet. Då får man en uppfattning om vilket försäljningspris man kan sätta.

Trendigt just nu är gamla inredningsprylar man kan hitta i sommarstugor eller förråd.

– Det kan vara takkronor, kandelabrar, glasvaser, slitna industriobjekt, stegar, filtar eller pallar, fortsätter Linnéa Aguero.

På auktionssajten Tradera är kläder, väskor och böcker särskilt hett.

– Att både sälja och köpa på andrahandsmarknaden är bra för miljön. Det bästa man kan göra för att förlänga livslängden på en sak är faktiskt att låta någon annan ha nytta av den. Just nu ser vi en ökning av både försäljningar och köp, berättar presschef Marcus Almén på Tradera. Framförallt är märkeskläder och kvalitetsplagg populära. Det gäller både för barn, inför skolstarten, och för vuxna.

På Tradera finns omkring 200 000 unika plagg till försäljning. Extra populära är damklänningar som når rekordförsäljning under tidig höst, särskilt gäller det märkesplagg från tidigare kollektioner.

 


Läs mer om:

Dela
(28)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…