Annons

Annons

Pepparkakstiramisu med apelsin

Att avrunda en festlig måltid med något 
sött och gott hör till livets höjdpunkter. 
Och ställer du fram fluffig tiramisu så kommer gästerna att jubla av lycka!

Dela
(100)

Pepparkakstiramisu

Fluffigt god dessert med smak av apelsin, pepparkaka och kaffe. Foto: Anders Norrsell

Tiramisu med pepparkaka och apelsin recept

4 port
3 ägg
1¼ dl strösocker
250 g mascarponeost
rivet skal av 1 apelsin
1 dl kaffe
1 tsk kanel
100 g skånska pepparkakor
2 dl hasselnötter
1 fikon
citronmeliss

Annons

Gör så här

1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna tillsammans med sockret vitt och pösigt. Vispa ner mascarponen och apelsinskalet i äggblandningen.

2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i äggkrämen. Fördela hälften av krämen i fyra glas.

3. Blanda kaffe och kanel. Doppa pepparkakorna i kaffet och fördela över krämen. Häll på resten av krämen.

4. Hacka hasselnötterna och strö över. Skär fikonet i klyftor. Garnera med fikon och citronmeliss.

 

Läs mer:

Bjud på julig koladessert i glas

Koladessert med lingon


Läs mer om:

Dela
(100)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…