Annons

Annons

Timmy i Lerins lärlingar: ”Min lärare sa att det inte skulle bli något av mig”

I veckans avsnitt av ”Lerins lärlingar” får vi följa Timmy Doverdal när han får uppleva sin dröm, en rundtur på Cheironstudion. 

Dela
(425)

Den aspirerande musikproducenten Timmy Doverdal fick en stor överraskning av Lars Lerin i veckans avsnitt av ”Lerins lärlingar”. Timmy, som fått ansvar för att sköta ljudet på det scenframträdande som lärlingarna förbereder inför sin stora utställning, älskar svensk musik. Och veckans avsnitt återspeglade det.

Annons
Deltagarna i Lerins lärlingar 2018

Hela gruppen som deltar i Lerins lärlingar på SVT. Foto: SVT

Under tiden som Lars Lerins lärling har han utvecklats enormt som konstnär.

– Innan Lars Lerin kom in i bilden så kände jag att det var som en stängd grind framför mig. Det var som om Lars öppnade den för mig så att det kunde flyta på ordentligt med musikidéer. Jag fick inspiration från bildvärlden som jag tog till musikvärlden istället, säger han i programmet.

När Lars Lerin berättar för Timmy om den utflykt som är planerad till Stockholm, och Cheironstudion, tappar han hakan.

– Wow! Cheiron, utbrister han i programmet.

Skrivit låtar åt artister som Britney Spears

Cheironstudion var svenskt 90-tals popelit, där producenter som Denniz Pop, Max Martin och Jörgen Elofsson skrev och spelade in låtar åt stjärnor som Britney Spears och Backstreet Boys.

När han äntligen stod framför Cheiron kunde han inte tro sina ögon.

Lars Lerin har öppnat upp Timmy och utvecklat honom som konstnär.

Lars Lerin har öppnat upp Timmy och utvecklat honom som konstnär. Foto: SVT

– Här är den! Det var här Denniz Pop och Max Martin jobbade. Äntligen får jag uppleva det här! Efter allt jag har drömt om det, så får jag uppleva det till slut, sade Timmy i programmet.

När Jörgen Elofsson, som bland annat skrivit låtar åt Britney Spears och idol-vinnare, väntade innanför dörrarna blev Timmy mållös.

Väl inne i studion fick Timmy spela upp en av sina låtar och ta emot tips från Jörgen.

– Det här låter ju Cheiron, sade Jörgen Elofsson när de spelade upp en av Timmys låtar i studion och förklarade för Timmy att han är på rätt väg och ska fortsätta kämpa.

”När jag var barn var det ingen som trodde på mig”

– När jag var barn var det ingen som trodde på mig. Min lärare sa att det inte skulle bli något av mig. När jag fick tips och råd från Jörgen Elofsson så förstod jag att jag är på rätt väg. Det var som att jag fick ett handtag av honom och insåg att det kan bli något av mig.

– Det bästa som hänt i mitt liv. Forever Cheiron, sade Timmy.

”Lerins lärlingar” sänds onsdagar klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.

Läs mer:

Timmy berättar i ”Lerins lärlingar” om svåra skoltiden: ”Fruktansvärt förstörd”


Läs mer om:

Dela
(425)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…