Annons

Annons

Tänk utanför julboxen!

Dela
(0)

Som småbarnsförälder är det väl bara att vänja sig – enligt dagispersonalen hör en hederlig kräksjuka julen till. Ännu är det dock bara jag som drabbats i familjen, och det är sex dagar kvar till julafton. Kanske klarar vi oss (vi håller tummarna!) – eller kanske får vi göra som vår medicinredaktör Christina: fira en alternativ jul…

Annons

Så här skriver Christina själv:

Jag är egentligen ganska principfast när det gäller julfirandet, barnen ska få sin strumpklapp på morgonen, vi ska se på Kalle och dricka glögg, det ska vara många olika sorters sill, maken måste göra sina goda köttbullar och mamma sina mandelmusslor som fylls med bär och grädde till kaffet och det ska rimmas på paketen. Därför var det extra roligt när julafton inte blev som den brukar förra året…

Gilla Hemmets på Facebook

Vi fick nämligen sällskap av två släktingar – och det var det enda som behövdes för att dagen skulle bli lite annorlunda. Plötsligt var inte maten viktigast, inte ens sillen som faktiskt köptes färdig, ja det ska erkännas, jag gjorde några själv men bara för att det är så roligt. Med nya gäster runt bordet kom liksom det vanliga firandet av sig – och till min stora överraskning var det bara roligt. Samtalen blev annorlunda, tempot likaså. Vi gick liksom ner i hastighet och insöp julen på ett lite annorlunda sätt. Och jag njöt.

Missförstå mig nu inte, jag brukar njuta av julafton som vartannat år firas med make ochbarn, föräldrar, syskon och syskonbarn. Mycket fart och fläkt och därför var det också med en viss oro som jag förberedde mig och min familj inför fjolårets julafton, vi skulle ju vara så få och utan små syskonbarn som annars får oss alla att glädjas lite extra åt tomten, men tänk så fel jag hade! Gamla moster Ingegerd och kusin Helen blev inte bara två extra vid bordet, de fick oss att uppleva det julen egentligen handlar om. Att ta hand om varandra.

Så, om du tycker att firandet går lite på tomgång, att glädjen liksom kommit av sig, tänk utanför julboxen och bjud in några nya gäster till julbordet!

Text & foto: Christina Mellberg

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…