Annons

Annons

Tänk att jag blivit förälskad igen – i min gamla ungdomskärlek!

Dela
(0)

En vacker höstkväll 1948 slog ett ungt par följe hem från Sävsereds dansplats i Halland. Inger Karlsson var 15 år och Ingemar Persson var 18. De hade inte dansat med varandra under kvällen.


– Jag hade nyss konfirmerat mig, men inte min kompis, så hon fick inte gå in på dansen för sin mamma. Därför stod vi utanför hela kvällen och hängde på våra cyklar. När det var slut kom Ingemar ut och vi pratade. Sedan frågade han om han fick följa mig hem.

Annons


Efter tre kilometer på nattsvarta grusvägar hamnade de slutligen utanför gården Backa Stora där Inger bodde.

– Där stod en träsoffa och jag lyckades få Inger i mitt knä. Vad vi inte visste var att drängen samma kväll hade målat soffan. Visst kände vi att det luktade målarfärg, men i stundens hetta tänkte vi väl inte på det, säger Ingemar med glimten i ögat.


Och hade inte ödet spelat dem ett spratt så hade deras spirande romans säkert blommat redan då, men strax efteråt råkade Ingers mamma ut för en olycka. Inger, som var äldsta dottern, fick axla hennes roll och ta hand om sina syskon och gården.


I Hemmets Veckotidning nr 5 berättar vi den gripande historien om hur paret efter många svåra prövningar i livet åter fann varandra efter 60 år.


– Tänk att man kunde bli så förälskad igen, efter ett långt liv på var sitt håll, säger Inger Karlsson och kramar om sin Ingemar.


Foto: Leif Boström


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…