Annons

Annons

Tacokryddad fläskytterfilé i tortillabröd

Grillad fläskytterfilé med mexikanska smaker. Skär upp köttet och servera i tortillabröd med sallad, salsa och guacamole.

Dela
(76)

Mexkryddad fläskytterfilé i tortillabröd

Mexkryddad fläskytterfilé i tortillabröd.

4 port
800 g fläskytterfilé
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk oregano
2 msk olja
1 msk soja

Salsa
1/2 gurka
1 gul paprika
250 g små tomater
1/2 rödlök
1 dl grovhackad bladpersilja

Annons

Guacamole
2 avokador
1 klyfta lime
2 dl lätt crème fraiche

Servering
mjuka tortillabröd
salladsblad
Gör så här

1. Blanda kryddor, olja och soja i en plastpåse och blanda runt med köttet.

2. Lägg grillbriketter på två sidor, men inte i mitten, i en klotgrill. Ställ ev en folieask i mitten där fett kan rinna ner.

Gilla Hemmets på Facebook

3. När gillen är het, lägg köttet på det kolfria området i mitten. Lägg på locket, nu fungerar grillen som en ugn. Spjället ska vara delvis öppet för att inte elden ska slockna. Grilla tills innertemp är 70°, ca 25 min. Vänd köttet efter halva tiden. Salta köttet.

4. Salsa: Kärna ur och tärna gurka och paprika, skiva tomaterna, skala och hacka löken. Blanda allt med persiljan.

5. Guacamole: Skala och mosa avokadorna, blanda med limesaft. Blanda med crème fraiche.

6. Servering: Värm bröden på grillen och servera köttet uppskivat med salsan, sallad, ev potatis i ugn och guacamole.

Tips! Om du använder en annan typ av grill än klotgrill kan du skiva köttet, marinera det och grilla som vanligt.

 

Läs mer:

Grillade laxspett med skagenröra

Grillade grönsaker med bulgur och läckra såser

Grillad kyckling med vitlökssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(76)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…