Annons

Annons

Krämig tacogratäng med kyckling och tortillachips

Gratängen för dig som gillar mexikanskt – krämig och smakrik. En riktig familjefavorit och ett roligt alternativ till klassisk tacos under fredagsmyset!

Dela
(460)

Tacogratäng med kyckling

4 port
4 kycklingfiléer
2 tsk tacokrydda
2 msk smör
1 gul lök
1 burk, 300 g, chunky salsa medium
300 g färskost, t ex philadelphia
2 paprikor
1 burk, 285 g, majskorn
200 g tortillachips
2 dl riven ost
Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Tärna kycklingen med vass kniv. Stek kycklingen i smör tillsammans med tacokryddan. Skala och tärna löken. Vänd ner lökhacket i stekpannan med kycklingen och låt det fräsa tillsammans någon minut.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda samman salsan och färskosten. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Varva kycklingköttet med paprika och avrunnen majs i en ugnssäker smord form. Häll över färskostblandningen.

3. Tryck ner lite chips längs kanten av formen. Alla chips får inte plats i formen, servera dem som blir över i en skål bredvid. Strö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min (lägg aluminiumfolie över chipsen efter 5 min).

 

Läs mer:

Tacogratäng med avokado

Festlig lövbiffsgratäng

Krämig tacopaj

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(460)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…