Annons

Annons

Tacobollar med guacamole

Köttbullar med tacosmak som vi avnjuter med en god guacamole och rostade och strimlade tortillas. Och så lite sallad på det!

Dela
(45)

Smala veckan HV29 Tacobollar

2 msk ströbröd
2 msk vatten
1½ msk taco kryddmix
250 g nötfärs
1 msk smör till stekning

Guacamole
1 avokado
1 tomat
1 liten schalottenlök
½ msk limesaft
salt
ev 1 krm chiliflakes

Tortillastrimlor
1 majstortilla
1 msk smält smör
tacokrydda

Annons

Servering
sallad

Ugn 175°

 

Gör så här
1. Blanda ströbröd, vatten och tacokrydda i en bunke, låt stå någon minut. Blanda med färsen till en slät smet. Forma till små bollar och stek i smör ca 7 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Guacamole: Skala, kärna ur och mosa avokadon. Dela, kärna ur och tärna tomaten fint. Finhacka löken. Blanda avokado, tomat, lök och limesaft. Smaka av med salt och ev chiliflakes.

3. Tortillastrimlor: Pensla brödet med smält smör och strö över lite tacokrydda. Skär i tunna strimlor och sprid ut på en plåt med bakpapper. Rosta i ugn, 10–15 min.

4. Servera bollarna med guacamole och sallad. Toppa med tortillastrimlor.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här


Läs mer om:

Dela
(45)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…