Annons

Annons

Tack vare Missing Dog hittades stulne hunden Loui

Charmtrollet Loui njuter av att vara hemma i tryggheten hos familjen Johansson-Olsson och kattkompisen Nova. Det hade han inte varit utan allmänhetens uppmärksamhet och hjälp. Hunden blev stulen och förd till Göteborg, där engagerade medmänniskor kände igen honom.

Dela
(316)

3
Visa bildspel

/
Tack vare Missing Dog hittades stulne hunden Loui
Tack vare Missing Dog hittades stulne hunden Loui
Tack vare Missing Dog hittades stulne hunden Loui
...
Visa mer

 

Det började med en altandörr som råkade stå på glänt. Familjen Johansson-Olssons guldklimp, hunden Loui, hade smitit ut förut, men oftast hållit sig på tomten. Men den här gången hade han tagit sig längre bort. Matte Camilla Johansson, husse och de tre barnen letade vidare i villaområdet i Trollhättan, och när de inte hittade sin 1,5-årige shih tzu polisanmälde de honom som försvunnen.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

—Det var inte likt Loui att inte komma tillbaka så vi blev självklart ängsliga. Det var riktigt kallt med många minusgrader och det ökade vår oro, fortsätter Camilla.

Hon la ut en efterlysning på Facebook och kontaktades sedan av Missing Dog i Västra Götaland, som skapade en internetsida där Loui också efterlystes. Flera tidningar skrev också om den försvunna hunden.

—Två personer hörde av sig och berättade att de hade sett Loui med ett gäng killar vid idrottsarenan Edsborg. Killarna hade tagit honom med sig och klivit på en buss…

Familjen gjorde en ny polisanmälan när de insåg att Loui måste ha blivit stulen.

—Det kändes helt fruktansvärt. Hur kan man stjäla en hund? Vad skulle de göra med honom? Jag var i chocktillstånd och alla i familjen var jätteledsna.

Dagarna utan Loui var en riktig pärs med mycket oro, förtvivlan och saknad, men som tur var kom flera tips in som fick familjen att inte ge upp hoppet. Flera personer såg hunden tillsammans med ett gäng killar i Nordstan i Göteborg. Tio dagar efter försvinnandet fick Camilla ett telefonsamtal om att Loui och grabbarna befann sig på resecentrum i Borås.

—Vi ringde 112 och bad polisen åka dit. Men det visade sig sedan att en busschaufför, som känt igen Loui, redan hade agerat tillsammans med en kvinna från Bosses Hundhjälp. De hade gått fram till killarna och sagt att hunden var efterlyst och då hade de blivit rädda och sprungit därifrån. Loui hade körts till polisstationen.

Camilla och hennes sambo Magnus Olsson satte sig genast i bilen och körde till Borås. Det var en mycket glad men också medtagen hund som mötte dem.

—Det var underbart att se honom igen. Jag tog honom i famnen och kände bara lycka.

Han hade gått ner i vikt och var väldigt trött så när han kom hem sov han mycket, men det dröjde inte länge förrän han var sitt vanliga jag.

Lyckan var stor hos hela familjen, som fruktat att deras älskade vovve var borta för alltid. Nu har han fått vila ut, blivit ompysslad, klappad och fått sin favoritmat.

—Loui är alltid glad och positiv. Han älskar alla människor. Vår katt Nova är hans bästa kompis och de leker och har roligt ihop, berättar Camilla.

Familjen är glad att allt har fått ett lyckligt slut och bästa kompisen, katten Nova, har levt upp igen.

—Vi är så tacksamma mot alla människor som har hjälpt oss och ställt upp i sökandet. Det är helt fantastiskt!

 

Läs mer: Varning! 10 livsmedel som kan förgifta din hund 

 


Läs mer om:

Dela
(316)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…