Annons

Annons

Taberg är toppen!

Dela
(0)

Taberg

Utsikt, äventyrsgolf och fika får du på toppen av Taberg. Under berget finns en gruva med ”fladdermuseum”.

Äventyrsgolf på 343 meters höjd eller en vandring i gruvan med besök på ett äkta fladdermuseum? Småländska Taberg erbjuder alla sorters nöjen!

I många år var Taberg mest förknippat med geografiboken: ”Smålands högsta berg heter Taberg och Tomtabacken.” Men när vår dotter fick jobb på djursjukhuset i Jönköping och slog ner sina bopålar i Taberg tog det inte många minuter förrän jag insåg att det här är en ort full av spänning och naturupplevelser.
Själva berget stiger brant rakt upp från tätorten och den röda toppstugan ser ut som ett leksakshus. Däruppe finns förutom den vidunderliga, milsvida utsikten och äventyrsgolfbanan en uteservering där man verkligen får fågelperspektiv på omgivningen.
Föredrar du mer jordbunden spänning finns det en gruva vid bergets fot. Här får man guidade vandringar som inkluderar ett besök på fladdermuseet som bara är sommaröppet. Här hyr nämligen sex olika arter av fladdermöss vinterbostad.
Du kan för övrigt nå himmelska höjder utan att åka upp på berget genom att prova Mormor Magdas glass som görs i Taberg och säljs i ortens livsmedelsaffärer!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook
Taberg

Uteserveringen svävar högt i det blå, härifrån kan man se Jönköping, Vättern och till och med Visingsö.

Tips
För den som är sugen på ett dopp finns det badmöjligheter vid Tahebadet i norra delen av Tahesjön.
Picknick på den västra toppen av Taberg rekommenderas på kvällen. Här har du fin utsikt över Vätterbygden och solnedgången.
Mer information om området finns här.
Lokala delikatessen Mormor Magdas glass hittar du här.

Så hittar du hit
Kör E4:an söder ut från Jönköping mot Helsingborg. Sväng av till höger vid Torsvik norra (avfart 93) och ta höger mot Taberg. Efter fem minuter är du framme.

Taberg

Hos Louise i Taberg hamnar Hemmets kryssredaktör Karin Herslow lätt på högsta nivå!

Av Karin Herslow
Foto: Louise Herslow m fl


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…