Annons

Annons

Ta chansen att ta kontakt med din pappa!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag vet inte om du kan hjälpa mig men jag försöker. När jag var 10 år skildes mina föräldrar, och pappa gifte sig med en annan och flyttade till hennes hemland. Kvar blev jag, helt förkrossad eftersom jag varit pappas flicka. Min mamma blev chockad och sedan ganska bitter på pappa och jag vet att hon hatar honom för det han gjorde. Jag kände att det inte var okej att prata om honom hemma, så jag svalde min sorg. I början hörde pappa av sig men det avtog mer och mer. Jag har kanske träffat honom två gånger på 15 år. Nu är jag 25 år och allt är bra i mitt liv även om jag ständigt går med en längtan efter pappa.

Annons

Nu har jag fått höra att han flyttat hem till Sverige och att han frågat några bekanta hur jag har det. Jag skulle så gärna vilja ta kontakt med honom men jag vet inte om jag vågar. Tänk om hans fru blir sur, för jag tror att det är pga henne han inte hört av sig. Jag är också rädd att såra min mamma. Hon har alltid ställt upp för mig och försökt vara både en mamma och en pappa. Jag älskar henne för det och vill inte att hon ska bli sårad och ledsen för att jag tar kontakt med pappa. Men min högsta dröm är och har alltid varit att få pappa tillbaka i mitt liv igen. Kan du hjälpa mig med hur jag ska göra?

Pappas flicka

 

Det är väldigt tråkigt att höra hur din pappa övergav dig vid skilsmässan och att han gjorde detta felaktiga val. Att överge sitt barn vid en skilsmässa är verkligen ett felaktigt val. Det har inneburit en stor sorg i ditt liv och tvingat dig att leva med en ständig längtan. När du nu vet att din pappa finns i närheten så är det självklart att du vill försöka få tillbaka honom i ditt liv igen. Jag tycker att du har all rätt att nu ta ödet i dina egna händer och söka kontakt med din pappa. Även om jag förstår att du oroar dig för din mamma, som alltid ställt upp för dig, så måste du i första hand tänka på dig själv nu.

Din mamma förstår dig säkert längst inne även om hon först kanske tycker att det känns jobbigt. Men du sviker inte din mamma för att du älskar din pappa också och för att du vill försöka få kontakt med honom igen. Jag tycker att du kan ringa, om du hittar ett telefonnummer, eller skriva ett brev till honom. Du behöver inte skriva så mycket utan hålla dig kort och säga att du gärna skulle vilja möta honom.

Förhoppningsvis blir han glad över kontakten. Han har uppenbart undrat över dig eftersom han frågat om dig. Förmodligen skäms han också över sitt val och vet att det var fel. Men nu finns en chans att rätta till det lite och kanske kan ni få möjlighet att hitta tillbaka till varandra igen. Tveka inte!

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…