Annons

Annons

Syrligt och gott!

Dela
(1)

Citronsorbet

Lite syrligt gott som rundar av måltiden fint.

Frisk citronsorbet

4 port

3 ägg

1½ dl florsocker

1½ citron

2 dl vispgrädde

3 dl vitt mousserande vin el cider

Garnering

rabarber

citron

citronmeliss

 

Annons

Gör så här

1. Skilj äggulorna från äggvitorna. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Diska visparna och vispa äggvitorna till ett fast skum, ställ in i frysen.

2. Tvätta citronen med hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Vispa grädden. Vänd ner grädde, citronskal och -saft i ägguleblandningen.

3. Vänd försiktigt ner äggvitorna. Ställ sorbeten i frysen. Låt den gärna stå över natten.

4. Garnering: Servera sorbeten i glas. Garnera med rabarberskivor, citron och citronmeliss och slå försiktigt över vinet vid servering.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…