Annons

Annons

Syltgrottor med choklad

Klassiska syltgrottor som blir extra lyxiga med en fyllning bestående av både jordgubbssylt och färska jordgubbar. Dessutom är mördegskakorna toppade med smält choklad!

Dela
(1)

Syltgrottor med choklad

ca 30 st

250 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver (för kokning)
1½ tsk bakpulver

Fyllning
ca 1 dl jordgubbssylt
strimlat skal av ½–1 lime
ca 50 g jordgubbar

Dekoration
30–50 g mörk choklad
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver. Rör ner det i smeten.

2. Forma till längder. Skär i bitar och rulla till bollar. Lägg dem i formar och gör en fördjupning i varje kaka.

3. Fyllning: Klicka i sylt som blandats med lime. Skär jordgubbarna i bitar och lägg 1–2 bitar i varje grotta.

4. Grädda i 12–15 min. Låt svalna.

5. Dekoration: Hacka och smält chokladen. Ringla den över kakorna.

 

Läs mer:

Flickorna på Skärets sotare, glutenfria!

Kristinas goda syltgrottor

Läckra småkakor kan man inte få för många av!

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…