Annons

Annons

SVT:s gåta: Vem blir årets julvärd?

Rollen som julvärd i SVT är ett prestigefyllt uppdrag och en hedersbetygelse. Med bara dagar till första advent släpper SVT nu en förklaring och ledtråd i ett. Och det rör sig om en person med späckat schema.

Dela
(149)

Ernst Kirchsteiger. Bild: IBL

Det finns knappast några bättre mått på folkkärlek än titeln som årets julvärd i SVT. De som genom åren har fått i uppgift att tända ljus och guida tittarna genom julafton är trygghet och tradition i ett. På den listan finns namn som Arne Weise, Sanna Nielsen och Ernst Kirchsteiger.

Annons

Spekulationerna kring vem som ska få uppdraget i år har redan börjat. SVT brukar vanligtvis vara ute med namnet vid det här laget men har hållit publiken på halster. Nu förklarar de varför.

Gilla Hemmets på Facebook

Det handlar helt enkelt om att den aktuella personen varit för upptagen med att hinna med en pressträff inför uppdraget, skriver Expressen.

– I år har det tagit lite längre tid för att julvärden har ett packat schema. Och vi har haft, och har fortfarande, jättemycket andra presskonferenser som vi helst inte vill ska krocka med julvärden, säger Åsa Paues, kommunikationsansvarig på SVT till tidningen.

– När du vet vem det är kommer du förstå… Det kommer bli rätt uppenbart.

GW firar alltid med familjen

Enligt SVT kommer presentationen att ske ”inom en snar framtid”. Under tiden får spekulationerna råda. Enligt spelbolaget Betson är oddsen lägst på att det blir Leif GW Persson, Lotta Lundgren eller Sven Melander som tänder ljusen.

Sanna Nielsen. Bild: IBL

Polisprofessor Persson har dock redan uttalat sig i frågan i Aftonbladet.

Där berättar han att han fått frågan förr och alltid tackat nej. I år har han inte ens fått frågan.

– Jag firar alltid jul med min familj, så är det, säger Leif GW Persson till tidningen.

Läs mer:

Klart! Mandelmanns blir årets julvärdar i TV4


Läs mer om:

Dela
(149)Annons


Annons

Laddar nästa sida…