Annons

Annons

SVT-profilen Marianne Rundström säger upp sig i protest

Marianne Rundström, 66, har varit tydlig i sin kritik mot SVT:s pensionsregler. Nu har hon sagt upp sig i protest. "Jag har sagt upp mig i dag för att jag inte upplever att kunskap och erfarenhet värdesätts på SVT, det är ungdomligt som gäller", säger hon i en intervju med Expressen.

Dela
(361)

Marianne Rundström har varit tydlig i sin kritik mot SVT. Nu säger hon upp sig. Bild: IBL

Marianne Rundström har varit på SVT i över 20 år. Nu har hon dock lämnat in sin avskedsansökan.

I en intervju med Expressen förklarar hon att beslutet är en protest mot att SVT inte tillräckligt uppskattar äldre medarbetares kunskap och erfarenhet.

Annons

I likhet med kollegan Claes Elfsberg har Marianne Rundström även tidigare varit tydlig i sin kritik mot arbetsgivarens syn på de seniora medarbetarna.

Synpunkter som hon bland annat utvecklat i boken ”Passé – de ofrivilliga pensionärerna”.

”Har kul grejor på gång”

Bakgrunden är bland annat SVT:s regler om att fasta anställningar upphör vid 67 års ålder. I Marianne Rundströms fall innebär det att hon skulle blivit uppsagd i januari nästa år. Nu har hon alltså valt att kliva av i förtid och gör sina sista sändningar i sommar.

Det innebär dock inte att hon kommer att sluta jobba för andra arbetsgivare.

– Jag har kul grejer på gång! Jag tänker i högsta grad fortsätta att yrkesarbeta, säger Marianne Rundström till Expressen.

Fattade beslut efter lång betänketid

Marianne Rundström berättar att beslutet mognat under en lång period.

– Jag fattade beslutet för flera månader sedan, efter lång betänketid, att jag skulle bryta upp och göra något annat. Det är ingen behaglig känsla att hamna lite i bakvattnet och inte känna sig efterfrågad, det blir motvind att göra saker då.

Ulf Johansson, programchef på riksnyheterna, är väl medveten om kritiken.

– Jag är medveten om att hon har den uppfattningen, det har hon sagt tidigare, men jag delar inte den uppfattningen. Vi har visat att vi använder oss av äldre medarbetare, även om vi har regeln att man är anställd till 67 – så har vi avtal och kontrakt med äldre medarbetare.


Läs mer om:

Dela
(361)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…