Annons

Annons

Sverige – så mycket mer än H&M

Dela
(0)

nordic1A

Lotta Ahlvar, VD för Svenska Moderådet, talade på Nordic Design and Innovation Week i Shanghai.

Sverige har mer att erbjuda Asien än H&M och platta paket från Ikea. För att dra Kinas ögon mot Norden pågår just nu Nordic Design and Innovation Week i Shanghai. Svensk musik har kineserna redan upptäckt. Senare i november kommer Avicii, Axwell, The Cardigans och Icona Pop till Shanghai.

Annons

Syftet med Nordic Design and Innovation Week är att marknadsföra hållbar, nordisk design i Shanghai. Det är första gången i historien som de nordiska generalkonsulaten samarbetar i ett stort event.

nordic3A

Det tio dagar långa evenemanget vänder sig främst till inbjudna och innehåller bl a workshops, middagar och föredrag om nordisk design och mat.

Söndagen var vikt åt nordiskt mode, ett ämne som lockat runt etthundra personer till Bridge 8 på Jumen road. En av de hitresta talarna var Lotta Ahlvar, VD för Svenska Moderådet.

– Den svenska modeindustrin är så mycket mer än bara H&M. De senaste tio åren har många nya, intressanta varumärken fötts. En av de roligaste bitarna med mitt arbete är att stötta de som befinner sig i början av sina karriärer, sa Lotta Ahlvar och berättade om varumärken som Dagmar (bilden överst), Peak Performance, Filippa K och Acne.

nordicpu

Gisle Mardal, VD för Norwegian Fashion Institute, drog upp några skrämmande exempel på hur klädproduktion påverkar miljön.

– Modeindustrin är världens näst största luftförorenare och står för en fjärdedel av världens bekämpningsmedel. Detta måste vi ta ansvar för. Vi måste hitta bra alternativ till bomull, sa Gisle Mardal.

Senare i november kommer flera svenska artister till Shanghai. Axwell från före detta Swedish House Mafia och Icona Pop gästar Storm Electronic Music festival. Avicii förväntas dra 10 000 personer till det som beskrivs som ”Shanghais största dansparty någonsin” (se här). The Cardigans är ett av huvudnamnen på den flera dagar långa Modern Sky Festival, dit även svenska Club 8 kommer.

TEXT & BILD: MARIA SVEMARK

E-post: [email protected]

nordicsky


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…