Annons

Annons

Svenskt långpannebak i kinesiskt kök

Dela
(0)

kakaUN

När vi skulle leta lägenhet här i Shanghai hade vi egentligen bara ett krav: Vi ville ha en ugn.

I kinesiska kök är ugn ingen självklarhet, inte ens i kök i västerländska lägenhetskomplex. Diskmaskin är heller ingen självklarhet. Däremot finns det för det mesta avfallskvarn, vattenfilter, riskokare, vattenautomat samt en disk-steriliserare.

Annons

Vattenfilter sätts in för att göra vattnet renare, men det blir ändå inte bli tillräckligt rent för att vara drickbart. Vårt dricksvatten tar vi istället från vattenautomaten. Den ser ut som vattenautomaten hemma på redaktionen, förutom att den har en kran för kallt vatten och en för varmt vatten.

En disk-steriliserare används när man handdiskat, men inte vågar lita på att tallrikarna och glasen är helt rena.

Vi räknar med att diskmaskinen gör det jobbet åt oss. Vi förhandlade till oss en diskmaskin när vi förhandlade om hyran. Micron fick vi dock köpa själva, och en riskokare. Den är fullständigt nödvändig för mig här i Kina – jag berättar mer om detta senare…

Idag har jag bakat äpplekaka i min ugn. Barnen har firat FN-dagen på internationella skolan. De gick i parad runt fotbollsplanen. Sextio deltagande länder! Imorgon fortsätter firandet med Internationell Matmässa och jag har lovat att ta med en långpanna glutenfri äpplekaka till det svenska ståndet. Jag hoppas att den smakar som vanligt trots att jag använde amerikansk majssirap och riven, färsk ingefära istället för torkad.

Vill du ha det svenska ursprungsreceptet – maila mig på [email protected].

kök

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…