Annons

Annons

Sven Wollter om Solsidan-rollen: ”Frågade mina barn”

Solsidan har blivit film. När skådespelaren Sven Wollter fick frågan om han ville vara med fick barnen avgöra hur han skulle svara. "Det ska du absolut, sa de. När jag ändå såg tveksam ut, blängde de på mig", säger han till Aftonbladet.

Dela
(167)

I fem säsonger fick vi stifta bekantskap med Alex, Anna, Fredde, Mickan, Ove och alla de andra på Solsidan. I december 2017 har tv-serien blivit film.

Sven Wollter. Bild: IBL Bildbyrå

Förutom gamla bekantskaper får vi även stifta bekantskap med helt nya.

Annons

I filmen återfår Fredde Schiller (Johan Rheborg) kontakten med sin pappa Mauritz (Sven Wollter). I motsats till superkapitalisten Fredde är pappa Mauritz vänsterradikal. Nu har han blivit rädd för att pappan ska göra sina barnbarn till socialister.

När Sven Wollter fick frågan om han ville göra rollen som Mauritz hade han aldrig sett ”Solsidan”.

– Jag frågade mina barn ifall jag skulle vara med. Det ska du absolut, sa de. När jag ändå såg tveksam ut, blängde de på mig och sa: Det är skitbra! säger han till Aftonbladet.

”Velat jobba med honom länge”

Regissören Felix Herngren beskriver Sven Wollter som något av en drömcasting.

– Vi har velat jobba med honom länge, men inte fått till det. Det skulle ju vara en person med pondus, så att Fredde blir som ett barn och… Johan Rheborg var nästan lite skakig efter första mötet, säger han till Aftonbladet.

Bild: Linnea Rheborg

Samtidigt försäkrar han att Sven Wollter inte är typecastad.

– Att Sven är åt vänsterhållet, spelar ingen roll.

Läs mer:

Stina Wollter: ”Jag kan inte vara arg på mamma längre”


Läs mer om:

Dela
(167)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…