Annons

Annons

Sven-Bertil Taube: ”Befriad från det traumat”

I flera decennier var Sven-Bertil Taube, 83, förföljd av en kvinna som trodde att de hade en kärleksrelation. I Brottscentralen berättar artisten om stalkern. "Jag var inte fysiskt rädd för henne. Bara besvärad, det var obehagligt", säger han.

Dela
(32)

Kvinnans besatthet började redan på 1960-talet. Kvinnan, som kallade sig Carmencita efter Taubelåten med samma namn, var övertygad om att artisten var kär i henne.

Sven-Bertil Taube

Sven-Bertil Taube. Bild: IBL Bildbyrå

I Brottscentralen på Expressen berättar Sven-Bertil Taube om den 35 år långa förföljelsen. Först förföljde kvinnan Sven-Bertils pappa Evert och sedan mamman Astri.

Annons

– Det var besvärligt. Hon förföljde ju Evert och sen när han dog förföljde hon Astri, sen ärvde jag henne så att säga. Hon var efter mig även i England och hon åkte till Argentina och letade efter mig där när jag gjorde en skiva. Det var väldigt bökigt.

”Befriad från traumat”

Trots trakasserierna vägrade Sven-Bertil Taube låta kvinnan begränsa honom i hans liv.

Gilla Hemmets på Facebook

– Jag var inte fysiskt rädd för henne. Bara besvärad, det var obehagligt, säger Sven-Bertil Taube.

Till slut brände kvinnan ner familjens lantställe på Sjösala. Hon dömdes senare till sluten rättspsykiatrisk vård.

– Det var det mest sorgliga i alltihop, att hon eldade upp det. Framför allt för min mor var det en kär plats. Hur som helst, det var väldigt besvärligt. Men nu har hon varit död i många år, så nu är vi befriade från det traumat kan man säga, säger Sven-Bertil i Brottscentralen.

Läs mer:

Sven-Bertil Taube: ”Har inte så lång tid kvar”


Läs mer om:

Dela
(32)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…