Annons

Annons

Svärmor säger att vår son är tjock!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är så arg på min svärmor som ofta säger att vår lille son är för tjock. Han är tre år och rund och go och har alltid haft väldigt bra aptit. Jag tycker det är bra att barn har lite att ta av om de blir sjuka. Dessutom tror jag att han springer av sig en hel del när han blir äldre. Vi i vår familj är ganska storvuxna och det är min mans familj också utom just svärmor. Jag älskar också mat och vi tycker om att baka och fika. En del godis slinker också ner men eftersom sonen äter mat med så är jag inte orolig. Jag vill inte att min svärmor ska hålla på och påpeka hans vikt hela tiden för det tror jag inte är bra för barn. Han kanske inte förstår just nu, men snart gör han det. Min man tycker inte att det är så farligt och bekymrar sig inte, men jag blir irriterad på henne. Kan du ge mig ett tips om hur jag ska göra?
Irriterad

Annons

Jag förstår att du blir irriterad på din svärmor som påpekar din sons vikt hela tiden och jag tycker att det är dumt att hon gör det. Men jag tror att hon gör det i all välmening. Visst har du rätt i att barn kan vara lite runda och att de ofta springer av sig det när de växer på längden. Men man ska inte helt nonchalera det och strunta i barns vikt med den motiveringen. Det är lätt att övervikt grundas i barndomen och det är både tråkigt och onödigt. Det jag funderar på är att din treåring äter kakor och godis. Även om det inte förstör hans aptit på vanlig mat så är det onödigt och onyttigt. Även om ni inte tar bort det helt så kan ni försöka begränsa intaget till någon enstaka gång. Som förälder är det viktigt att föregå med gott exempel. Prata gärna med barnavårdscentralen då de kan se hur er treåring ligger i vikt. Är hans vikt ”normal” och han följer sin egen kurva finns ingen oro och då kan du berätta det för svärmor. I annat fall kanske det är bra att tänka lite förebyggande på just de saker jag tagit upp. Bra matvanor har din son nytta av hela livet.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…