Annons

Annons

Svalkande gazpacho

Sommarkvällarna är långa och ljusa – varför inte packa utflyktskorgen! Läskande soppa passar perfekt! Häll upp på termos, servera i plastglas. Hittar du inte gula tomater och paprikor så välj röda.

Dela
(15)

Svalkande gazpacho

4 port
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 gula paprikor
½ liten gul chilipeppar
2 msk olivolja
500 g gula tomater
6 dl vatten
1–2 grönsaksbuljongtärningar
ca ½–1 msk socker
salt

Tillbehör
grissini

Annons

 

Gör så här

1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka paprikan och chilin. Fräs grönsakerna mjuka i oljan.

2. Skölj och tärna tomaterna, vänd ner i paprikafräset. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka samman ca 10 min. Tillsätt ev mer vatten så att soppan får lagom konsistens. Smaka av med socker och salt.

3. Ta soppan från värmen och mixa den slät med handmixer. Kyl soppan i vattenbad och ställ den i kylen. Häll upp på termos.

 

Läs mer

Fixa en lyxig picknickmacka

Vår bästa picknickmat

Nudelsoppa med räkor

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(15)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…