Annons

Annons

Susanne och hennes syster vann 12 miljoner: Jag drömde att något stort var på gång

Den 16 september blev 
Susanne och hennes syster Mariana mångmiljonärer 
i Nyhetsmorgons tv-studio. Susanne skrapade fram en högvinst på 12 miljoner 
som kommer att sätta en 
ordentlig guldkant på 
båda systrarnas liv.

Dela
(646)

systrarna_vann

Drömmen var en sanndröm! Nu öppnar sig nya möjligheter för Mariana och Susanne att förverkliga små och stora önskningar.

En natt i somras hade Susanne Ghandour, 56, en konstig dröm.

–  Det stod en person framför mig och viftade med en trisslott. Personen sa: ”Susanne, du är en vinnare! Men du ska bara svara på några frågor först.” Då tänkte jag i drömmen: Shit, ska det vara frågesport först, så typiskt!

Annons

När Susanne vaknade hade hon drömmen klar i minnet och bestämde sig för att i dag skulle hon köpa en trisslott.

Det var den 26 juli, hon var ledig och skulle äta lunch med sin syster Mariana Nilsson, 60, som bor på en gård bara någon kilometer från där Susanne har sitt sommarhus på norra Öland. Sommarhuset är systrarnas mormors gamla hus. Susanne och Mariana har alltid stått varandra nära och relationen har blivit ännu starkare efter att deras bror och föräldrar gått bort.

Gilla Hemmets på Facebook

– Först var vi ute och åt, sedan gick vi till en butik i närheten och där köpte vi var sin trisslott. Annars är det sällan jag köper lotter och några större vinster har det inte blivit. Jo, jag vann förresten 10 000 kronor på Postkodmiljonären för några år sedan och då bjöd jag mina tre barn på en resa till Sälen, berättar Susanne.

Nu vann båda systrarna – två nya lotter.

– Vi sparade vinstlotterna för att ta nya 
lotter någon annanstans och var överens om att vi skulle dela vinsten om 
någon av oss vann, säger systrarna.

Marianas man Bosse skulle springa Löttorpsvarvet på eftermiddagen och de åkte dit för att titta när han sprang de fem kilometerna. Lotterna hade de glömt bort.

Pulsen steg

Framåt kvällen blev Susanne godissugen och åkte till en mack i närheten av sommarhuset. Där löste hon in vinstlotten och fick två nya.

– Lotterna blev liggande på köksbordet ett par timmar innan jag kom på att jag skulle skrapa dem.

Hon skrapade fram tre klöver på en av lotterna.

– Jag förstod att det kanske var en storvinst och kände hur pulsen steg. Men jag var inte säker.

Därför ringde hon sin syster och berättade. Sedan åkte hon dit med lotten. Båda kontrollerade noga, jo, det var tre klöversymboler. De ringde Svenska Spel runt niotiden på kvällen och fick bekräftat att de skulle vara med och skrapa i tv.

Glädjen stod högt i tak – minst 10 000 kronor i månaden i tio år.

vinstlott

Vinstlotterna som visar 
att systrarna får dela på 100 000 kronor varje månad 
i tio år.

Susanne var den som vunnit och hon skulle skrapa i tv-studion. Det innebar samtidigt att hon skulle välja ut två lotter, en för antalet år och en för vinstsumman.

Susanne drömmer mycket om nätterna, och för många år sedan började hon skriva ner sina drömmar i en bok.

– Nu plockade jag fram min drömbok. Jag såg att jag skrivit ner siffrorna 4 och 22 som jag drömt om vid något tillfälle, jag minns inte när. Där och då bestämde jag mig för att det var dessa lotter i ordningsföljden som jag skulle leta upp.

Livet tar en ny vändning

Blev det ”bara” 10 000 kronor i månaden att dela på skulle det i alla fall innebära att Susanne slapp arbeta extra på sommaren för att klara sin ekonomi. Men hon trodde inte att det skulle stanna där.

– Intuitionen sa att vi skulle vinna det högsta beloppet, 100 000 kronor. När jag skrapat fram tio år var det ingen besvikelse, utan snarare tyckte jag det var skönt att det inte skulle bli så mycket pengar att det inte blev greppbart. När det kom tre rutor med högsta summan 100 000 var det faktiskt ingen direkt överraskning för mig,
 säger Susanne.

– Men det var det för mig, jag fattade ingenting och bara skrek rakt ut, säger Mariana.

trissvinnare

Stort kramkalas i tv-studion när Susanne skrapat klart och Mariana rusar in.

De firade med sina respektive familjer på kvällen.

– Jag hade inte sovit något på natten 
innan vi skulle åka till tv-studion, så jag slocknade ganska tidigt, beättar Mariana.

För Susanne innebär vinsten att hennes liv tar en helt ny vändning och hon kan göra det som hon alltid har dröm om.

– Jag har tidigare sagt att jag ska sluta jobba om jag vann fem miljoner kronor, nu blev det ytterligare en miljon. Sluta jobba helt gör jag inte, men halvtid får räcka.

För sexton år sedan blev hon ensamstående med tre barn. Det har varit tufft att få ekonomin att gå ihop och hon har varit tvungen att arbeta extra.

Dessutom upptäcktes för tre år sedan en elakartad cancertumör som hon opererade bort.

–  Det tog hårt på mig, och efteråt kändes det omöjligt att komma tillbaka till jobbet som provisionssäljare. Jag orkade helt enkelt inte med den stressen. Jag är utbildad undersköterska i grunden och sökte i stället arbete inom hemtjänsten. Men nittio procents anställning i ett lågavlönat yrke innebar att det blev tufft ekonomiskt. Det har gått ihop sig men inte mer, och har jag någon gång bjudit mina barn på restaurang så har det satt sina spår i plånboken, säger hon.

Lånade till renovering

Hon bor i lägenhet i Kalmar och har gjort allt för att kunna behålla sommarhuset på norra Öland som är ett andningshål där familjen tillbringar mycket tid tillsammans på sommaren. Men huset är gammalt och med tiden har behovet av renovering blivit påtagligt.

– Strax innan vinsten lånade jag 100 000 kronor för att kunna renovera ovanvåningen. Det var egentligen pengar jag inte riktigt hade råd att låna, men barnen lovade att hjälpa mig med avbetalningarna eftersom de också har glädje av huset. Nu
behöver jag inte det där lånet, och jag kan även renovera fasaden och allt annat som behövs på huset.

Och så vill hon ut och resa. Inga längre 
resor, men gärna flera weekendresor till 
Europas städer.

– För några år sedan var jag och en väninna i Budapest över en weekend, det var helt underbart. Men det var en resa som jag fick spara ihop till länge och leva snålt efter. Nu vill jag se London, Paris och andra städer. Dessutom har jag råd att låta barnen åka med, säger hon.

Men först av allt vill hon lyssna på italienske sångaren Andrea Bocelli som är hennes favorit.

– Han var i Sverige för inte så länge sedan, men då hade jag inga ekonomiska möjlig
heter att se konserten. Nu vet jag att han ska uppträda i New York och i Krakow. Vi får se vart jag reser, men troligtvis Krakow, skrattar hon.

Resa till Italien

Även för Mariana öppnar sig nu nya möjligheter. Hon tänker arbeta halvtid fram till pensionen.

– Med fyra barn att försörja har inte jag och min man kunnat unna oss några extravaganser genom åren. Vinsten öppnar för helt nya möjligheter och vi ska definitivt resa till Italien, för det jag alltid velat. Dessutom har vi nu råd att bjuda alla barnen och deras familjer, säger hon.

Plötsligt hände det: att ingen av systrarna behöver vända på slantarna längre …

Text: Mikael Svensson

Foto: Kristina Wirén, Svenska Spel

Unna dig något fint från vår webbutik!

Guldarmband Venus med strass Bisou
Ett vackert armband från svenska Bisou som tagits fram för att hylla alla kvinnor. Armbandet är guldpläterat och prytt med ett strassbeklätt venustecken och fyra ringar. Armbandet kommer i en vacker ask i en ljusrosa färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Halsband turkosa pärlor
Härligt halsband i vacker turkos färg. Detta trendiga halsband passar till de flesta outfits! Speciellt vackert när man fått lite solbränna. Halsbandet består av två rader med marmorerade plaststenar och små kopparfärgade pärlor i metall emellan.

Gå till shoppen

 

Läs mer:

Trissvinnaren Doris pratade sig igenom högvinsten


Läs mer om:

Dela
(646)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…