Annons

Annons

Superknepet: Så poppar du perfekta popcorn i kastrull

Popcorn är sedan urminnes tid det perfekta snackset till både fredagsmyset och kalaset. Men det är en konst att få popcornen perfekta när du poppar i kastrull. Här är de bästa tipsen för att få dem precis så krispiga som du vill!

Dela
(0)

Att poppa popcorn i kastrull sägs vara godare än micropopcorn

Att poppa popcorn i kastrull sägs vara godare än micropopcorn. Bild: IBL

4 tips för extra krispiga popcorn i kastrull

För många popcornälskare duger inte microvågspopcorn och popcornmaskiner. Deras älsklingssnacks ska lagas, precis som förr, i kastrull. Konsten att få till de perfekta popcornen handlar dels om tajming. För att popcornen inte ska brännas vid gäller det att göra varje moment vid exakt rätt tillfälle.

Annons

Men det handlar också om vilket fett du poppar i. För att få till den allra bästa smaken och få popcornen precis sådär krispiga som vi alla drömmer om, ligger hemligheten här. Knepet är att ta både rapsolja och smör i kastrullen. Rapsoljan gör dem extra krispiga och smöret ger en fantastisk smak.

Förbered med att ta fram de tre ingredienserna och mät upp majskornen i ett decilitermått.

Ingredienser:

  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 dl majskorn

1. Lägg 5 popcorn i grytan

Börja med att mäta upp rapsoljan och smöret i en tjockbottnad kastrull. Var noga med att hela bottnen är täckt. Sätt spisen på medelhög värme (cirka 75% av din spis maxvärme) och lägg i fem majskorn i kastrullen.

2. Vänta på poppet

Så fort du ser och hör att alla fem popcorn har poppat så häll snabbt i resten av majskornen i kastrullen, men helst inte mer än att bottnen täcks. Skaka kastrullen så att oljan, smöret och majskornen blandas. Slå av värmen på spisen, men ha kvar kastrullen på plattan. Oljan är nu tillräckligt varm och poppandet kan börja!

Popcorn är oftast godast med lite salt och smör till.

Popcorn är oftast godast med lite salt och smör till. Bild: IBL

3. Bort med locket

För att få krispigare popcorn bör du ta bort locket efter en stund för att släppa ut vattenångan. Den gör popcornen degiga och mjuka, så den vill vi bli av med. Se till så att en majoritet av kornen har poppat, så att inte för många hoppar över kanten.

4. Ett tusen ett, ett tusen två

Medan det poppar hejvilt i grytan börjar du räkna sekunder mellan poppen. Det lättaste är att räkna ”ett tusen ett, ett tusen två” och så vidare. När du kan räkna en till två sekunder utan att höra ett pop, är det dags att ta bort popcornen från plattan för att slippa att de bränns vid.

Häll upp de läckra och krispiga popcornen i en skål och salta efter behag. Nu är det bara att sätta dig bekvämt i soffan och trycka på play!

Här visar vi hur du gör:

Läs mer:

Smaksatta popcorn – 5 lättfixade recept!

smaksatta-popcorn

Smaksatta popcorn är trendigaste snacksen just nu! Du fixar det lätt hemma!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…