Annons

Annons

Stressdoktorns bästa tips för att klara sommarhetsen!

Dela
(0)

Den svenska sommaren är kort och förväntningarna är höga på allt som ska hända. Vi ska hinna träffas, fixa med hus och trädgård, vila, resa, komma i form – listan kan göras hur lång som helst. Hur ska vi göra för att må bra och slippa semesterstressen?

Annons

– Planera för både avkoppling och ”måsten” – och skruva ner förväntningarna, säger Tomas Danielsson, också känd som ”Stressdoktorn”, som i många år försökt lära oss ta det lugnare och tänka logiskt på hur vi ska lösa våra stressknutar.

I Hemmets Veckotidning nr 25 delar han med sig av sina bästa råd för att semestern ska bli den sköna avkoppling som alla drömmer om. Till exempel borde fler våga säga nej när släkten hör av sig och vill ses.

-Bestäm att ni ses före semestern eller lova att göra något roligt efter skolstart. Säg att ni vill träffas men betona att sommaren är vikt för annat, säger Tomas.

Många äldre längtar efter att få träffa barn och barnbarn under sommaren. Det är förståeligt att man vill träffas men Tomas menar att man inte ska bli besviken om det inte blir så mycket som förväntat.

– Alla har en begränsad semester och många hänsyn måste tas. Vi äldre måste förstå att barnfamiljer i dag har fullt upp med många åtaganden. Säg att ni gärna vill ses efter sommaren i stället, då får de inte dåligt samvete och glädjen blir desto större när ni träffas.

Läs mer i tidningen!

Foto: Dan Lindberg

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Onlinekurs: Stressa ner - lev mer

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder Hemmets nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…