Annons

Annons

Stort årshoroskop för 2016!

Nu väntar ett nytt år runt hörnet. Hemmets astrolog Nina Skjemstad har tolkat stjärnornas kommande positioner och ger oss en inblick i vad detta innebär för de olika stjärntecknen.

Dela
(96)

Stort årshoroskop – så blir ditt 2016

 

Väduren

Allmänt

2016 innebär ett större fokus på engagemang. Antingen du satsar på tid, pengar eller kärlek är det din energi som gör satsningarna framgångsrika. I juni kan du omvärdera ett samarbete med andra. Du fokuserar på fysisk aktivitet, personlig utveckling och kärlek – och det kan leda till långa och händelserika resor.

Hälsa

Våren är rätt tid för en grundlig genomgång av din hälsa. Till hösten får du energi att träna mer och börja med hälsokost. Ta chansen att förbättra din fysiska kapacitet från september!

Hem och familj

Det är dags att fundera på hur förhållandet mellan dig och din partner påverkar atmosfären hemma. Mars och september är rätt tid för viktiga och bestående förändringar. Under hösten bör ni fokusera på arbetsfördelningen i hemmet. Att prioritera roliga aktiviteter med barn och barnbarn leder till en positiv utveckling av privatlivet.

Kärlek

I år kan du förvänta dig en strålande utveckling på kärleksfronten. Årets första sju månader är det fokus på förändringar av dagliga rutiner och fördelningar av hemarbetet. I slutet av året är samtal och romantik viktigast. Ärlighet är positivt för förhållandet. Om du är singel har du chans att träffa en ny kärlek från september och framåt.

Annons

 

Oxen

Allmänt

Din aptit på livet växer. Du lämnar det gamla bakom dig och rör dig mot en ljusare framtid. Var fysiskt aktiv i början av året så får du belöning i form av bättre hälsa under årets andra halva. Du ser en del saker med nya ögon och bör ägna tid åt reflektion och nya planer.

Hälsa

Från maj ökar din energi betydligt. Du är mer fysiskt aktiv och kommer i bättre form. Hösten är rätt tid för en hälsokontroll, speciellt om du har haft ett högt tempo under sommaren. Det finns tecken på att du bör lägga en del saker bakom dig för att må bättre framöver.

Hem och familj

Det finns stora behov av förbättringar hemma. Hemmet måste rustas upp, främst när det gäller detaljer. Om du skapar en bättre atmosfär hemma ökar trivseln. Tänk på att det gynnar karriären om allt är optimalt hemma. Satsa på semester med familjen i augusti. Ledighet är viktigt för en familj med fullspäckat schema.

Kärlek

Från april till augusti är det fokus på kärlek och förhållanden och du känner dig motiverad att satsa på detta. Om du är singel är chansen stor att du möter den rätta. Men var inte alltför impulsiv, det kan du ångra i efterhand. Du bör inte bråka med din partner om ekonomin, se till att ni blir överens innan du fattar avgörande beslut.

 

Tvillingarna

Allmänt

Du kan se fram emot ett 2016 med nya möjligheter. Om du vill kommer många spännande dörrar att öppna sig. Var bara tydlig med dina egna behov, både för dig själv och i par- och vänskapsförhållanden.

Hälsa

Känner du dig stark och har energi är våren rätta tiden för att uträtta storverk, särskilt i samarbete med andra. Om du däremot brukar ta på dig för mycket kommer du att känna hur kroppen säger ifrån. Ställ inte för stora krav på dig själv och var noga med att lyssna inåt!

Hem och familj

Under 2016 handlar det mycket om hem och familj för många tvillingar. Det kan betyda en flytt eller att det är dags att välkomna en ny medlem under året. En del gör upptäckter som har med det förflutna och förfäder att göra. Har du barnbarn så tänk på att engagemang och lekfullhet kan göra dig gott.

Kärlek

Under våren kan små konflikter uppstå i förhållandet till din partner. Men om ni reder ut dem stärks era band och till hösten blommar romantiken. För dig som är singel kan ett vänskapsförhållande ta en ny vändning under året. Var inte rädd för passionen, njut och låt kärleken gnistra!

 

 

Kräftan

Allmänt

Under 2016 kommer många kräftor att staka ut en ny kurs i sitt liv. De är redo att släppa taget om det förflutna och omprövar vad de vill spendera tid och energi på. Nya visioner och planer tar form och ditt sociala nätverk är på väg att växa.

Hälsa

Tänk lite extra på din hälsa i år! Fundera på om du äter bra och rör dig tillräckligt? Det kanske är dags att se över de dagliga rutinerna och skaffa dig några nya. Slå av på takten så att du kan koncentrera dig på det som är viktigt för dig. Gör du det inte nu så kanske du ångrar dig senare.

Hem och familj

Gemensamma upplevelser med nära och kära kommer att stärka era band under 2016. Många blir inspirerade till att resa eller flytta, speciellt under hösten. En del får kraft att släppa taget om något från det förflutna.

Kärlek

Kräftor är känsliga för yttre omständigheter och bör vara uppmärksamma på allt som kan påverka en kärleksrelation. Glöm inte bort varandra och var noga med att skapa utrymme för romantik och njutning. Var inte rädd för att visa dina känslor!

 

Lejon

Allmänt

Jupiter befinner sig i Jungfruns tecken till september vilket ger dig lust att utveckla dina talanger. Det verkar bli ett mycket kreativt år. En utomlandsresa kan ge nya insikter. Samtidigt antyder Saturnus position en mer allvarlig inställning i livet. Det kan ge en känsla av att något går långsammare men det är i själva verket en närmare kontakt med dig själv.

Hälsa

Tempot dras ner när Saturnus ligger i Skyttens tecken fram till december 2017. Det ger ett ökat fokus på ditt personliga uttryck. Hur du för dig och kommunicerar med andra märks. Din seriösa inställning drar till sig respekt. Det är viktigt att inse dina begränsningar och lyssna på kroppens signaler. Styrketräning kan vara bra för dig i år.

Hem och familj

Kontakten med barn eller barnbarn kräver nu extra uppmärksamhet. När någon söker råd är det bäst att vara på plats och genom ett ökat ansvar kan du bli deras föredöme. Fokusera på att stärka familjebanden och det positiva i familjelivet.

Kärlek

Spänningar du upplevt i ditt förhållande på sistone är nu över och det ger er som par en chans att blomma. Det är nu lättare att se fram mot nya horisonter tillsammans. Har du blivit singel under de senaste åren är det dags att öppna ditt hjärta för nya relationer.

 

Jungfrun

Allmänt

Sol- och månförmörkelser i ditt tecken visar att dina nära relationer är av stor betydelse under det kommande året. Ditt självförtroende ökar kraftigt under året. Under våren kommer du i djupare kontakt med dig själv.

Hälsa

Med Jupiter i ditt tecken är det naturligt att vara extra engagerad i fysisk aktivitet. Ökat intresse för hälsa och livsstil gör att du lär dig mer om dig själv och dina behov. Nyfikenhet driver dig att hämta kunskap från flera håll.

Hem och familj

Förhållandet till dina barn håller på att förändras och det finns tecken på att du kommer att se på din egen roll i ett klarare ljus. Var noga med att ha dina affärer i ordning. Gör dig av med sådant du inte använder så kommer du att känna dig friare.

Kärlek

En solförmörkelse i mars har stort inflytande på ditt kärleksliv. Det är i nära relationer du lär dig mest om dig själv. Undvik alltför många negativa tankar, släpp det förflutna och var tydlig med vad du vill. Året erbjuder ett gyllene tillfälle att börja om med ett oskrivet blad, oavsett om du är i ett förhållande eller söker ett nytt. En potentiell partner kan också dyka upp i början av året.

 

Vågen

Allmänt

Du är redo att avsluta vissa kapitel i ditt liv och din inställning till dig själv förändras under året. Du blir medveten om vissa känslomässiga problem som påverkar dig på flera sätt och det hjälper dig att bli kvitt rädslor och osäkerhet. Äntligen kan du fokusera på din egen frihet och de sidor du vill utveckla. Hösten ser ut att bli en riktigt kreativ period.

Hälsa

2016 vill du vara i toppform vilket kräver tålamod och uthållighet med fysiska aktiviteter och du kan ofta känna dig rastlös. Boka in en hälsokontroll så att du kan avfärda den osäkerhet som du känner kring vissa svagheter och gör sedan en realistisk plan för den hälsosamma livsstil du eftersträvar.

Hem och familj

Syskon och föräldrar påverkar dina prioriteringar och du kan behöva ta mer ansvar för ett syskon. Det verkar som om du är ledaren din familj saknar. Är det någon som kan styra och vägleda med stabilitet och rättvisa så är det du. Men sätt gränser och var tydlig med dem!

Kärlek

Ditt kärleksliv förändras i år. Under våren och försommaren kan du uppleva en stor utmaning i fråga om kommunikation och gemensamma värderingar. Det kan ha att göra med avtal eller kontrakt av något slag. Det är ett bra tillfälle att ta upp sådant som sopats under mattan till ytan. Tänk noga igenom hur du uttrycker dig så att du uppnår det du önskar.

 

Skorpionen

Allmänt

2016 kommer att vara ett år då du känner dig extra stark och passionerat engagerad i det du tar dig för. Ibland på gränsen till fanatisk. Undvik att ryckas med så mycket att du glömmer andra delar av livet. Fatta inga förhastade beslut i år.

Hälsa

Fokusera lite extra på hälsa och livsstil i år. Många skorpioner kommer att vända sig inåt i år och titta på sig själv med nya ögon. Det kan bli nödvändigt att sänka tempot en tid och kanske lägga om kursen. Fokusera på utveckling och att stärka dig själv. En hälsokontroll rekommenderas.

Hem och familj

Under våren är det mycket fokus på hem och familj. I början handlar det mycket om föräldrar och boende, därefter flyttas uppmärksamheten till barn och barnbarn och sedan är det dags att skapa struktur och ordning. Röj upp och kasta före sommaren. Framåt hösten riktas uppmärksamheten mer mot relationer utanför familjen.

Kärlek

Ditt kärleksliv är inne i en betydande utvecklingsfas i år. En fas är över och en annan tar vid. Något inspirerar dig under våren till en förändring i höst. Det kan handlar om allt från en flytt till att utöka familjen. Undvik bråk och fokusera på kärleken.

 

Skytten

Allmänt

Nu är tiden inne för att ta ansvar för livsstil, kropp och hälsa. Gynnsamma perioder för detta är från mars till maj och från augusti till september. I höst är det lämpligt att sänka tempot. I perioder kan du känna dig tungsint, men du kan också uppleva att du blir extra koncentrerad på det du fokuserar på.

Hälsa

Under våren är det lämpligt med en hälsokontroll. Din energinivå är lägre och du kan känna dig sliten. Lyssna på din kropp och arbeta mindre så att du även har energi till fritidsaktiviteter. Det här är inte rätt tid att tänja på gränserna. Disciplin och uthållighet stärker din potential.

Hem och familj

Det finns tecken på att du går in i en ny fas i livet. De senaste åren har det skett förändringar i förhållandet till barn och barnbarn. Nu är det dags att skapa en ny trygghet, en stabil grund och ett gott samarbete. Om det finns vantrivsel och oenighet bör konflikterna lösas.

Kärlek

När det gäller kärleken bör du fokusera på fyra olika områden. I januari är det kommunikation, i maj handlar det om att se över rutiner och arbetsuppgifter hemma. I september är det fokus på karriär och gemensamma mål och i december är ekonomin viktigast. Det blir en utmaning att göra förändringar inom dessa områden, men om du lyckas innebär det ökad harmoni.

 

Stenbocken

Allmänt

Detta är ett år där Stenbocken bör släppa det förflutna, öppna sig för nya framtidsvisioner och staka ut en ny livsväg. Jupiter kommer att ge dig en betydande dos av tillväxt och utveckling. Du är på väg att höja din status. Satsa på kurser, utbildning, resor och nya insikter.

Hälsa

Året blir händelserikt och du kan bli naturligt trött i perioder. Satsa på regelbunden träning som ger dig styrka och smidighet, men se upp för överansträngningar.

Hem och familj

2016 blir ett år då relationen med syskon, föräldrar, barn och andra släktingar präglar dig. Se till att prata ut med dina nära. Många Stenbockar vill gå vidare i livet, det kan handla om en flytt eller en ny aktivitet. Ditt behov av att dra dig tillbaka lite och tillbringa mer tid tillsammans med familjen ökar.

Kärlek

Du bör distansera dig från allvar och ansvar emellanåt och göra roliga saker. Glöm inte att fokusera på din älskade – det är absolut nödvändigt. Då finns det tid för skön musik och romantik!

 

Vattumannen

Allmänt

Dina värderingar förändras och öppnar för utveckling. Du växer som människa och får uppskattning. Du kan få nya intressen, vänner och kontakter under 2016. En viss frihetslängtan inom dig söker spänning. Känn efter vad du vill skippa och vad du vill komma närmre!

Hälsa

Du inbillar dig lätt att din hälsa inte är bra. Ibland upplever du stelhet eller smärta, men oftast är det en olustig känsla och inget annat. Stilla din oro och ta reda på fakta. Konditionsträning och massor av frisk luft gör dig gott.

Hem och familj

Hantera små dispyter på ett konstruktivt sätt. Öppenhet och tillgivenhet bygger på goda familjerelationer. Undvik att distansera dig själv för mycket.

Kärlek

Dina passionerade sidor är under utveckling! Tillgivenhet och närhet till din kära gör att ni kommer närmre varandra, men glöm inte bort att prata med varandra även under hektiska perioder.

 

Fiskarna

Allmänt

I år kommer du att märka av de förändringar som har skett under de senaste åren. Om du visar dina bästa sidor får du gensvar och respekt. Du kan uppleva ett genombrott i samband med status och utveckling. Du träffar andra personer som hjälper dig att komma närmare dina mål.

Hälsa

Du verkar ha bra balans i livet. Krävande arbetsuppgifter kan begränsa dig periodvis och det är naturligt att sakta ner på farten då.

Hem och familj

Du kommer förmodligen att märka ett behov av att ta det lite lugnare i januari, maj och september. Då kan det också vara viktigt att inleda meningsfulla diskussioner med din partner om framtiden. Satsa på att skapa harmoni och enighet – det stärker er båda.

Kärlek

Romantiken lyser, trots att de senaste åren har satt sina spår. Efter sol- och månförmörkelse i september blir det en nystart i relationer. Slösa med din kärlek! Singlar kan möta kärleken och det blir naturligt att ta stora relationsbeslut mot slutet av året, om inte förr. Var engagerad!

 

Läs mer:

Hur blev ditt 2015? Stämde vårt årshoroskop? Kolla här!

Veckans horoskop hittar ni här

Äldre veckohoroskop hittar du här

 

AV ASTROLOG NINA SKJEMSTAD

ÖVERS OCH BEARB: HEMMETS RED

FOTO: SHUTTERSTOCK, CURT HJERTSTEDT


Läs mer om:

Dela
(96)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…