Annons

Annons

Sticka julens finaste grytlappar

Julens finaste grytlappar stickar du själv! Här får du gratis mönster och beskrivning på julsöta grytlappar som är så fina att man vill ha dem framme under hela julen även då man inte använder dem. Rött på vitt eller vitt på rött är enbart en smaksak.

Dela
(32)

stickade grytlappar

Vill du hellre ha beskrivningen som en pdf? Klicka här!

 

Mått: Ca 20×19 cm.

Garn & -åtgång: 2 nystan vardera av fg 12 (röd) och fg 08 (naturvit) av Drops Muskat, 100% bomull från Garnstudio. 1 nystan väger 50 g och innehåller ca 100 meter.

Annons

Garninfo: Garnstudio AB, tel 031-91 30 20, www.garnstudio.com.

Frågor om beskrivningen: Vänd dig till butiken där du köpt garnet.

Stickor: Rundst nr 3 (40 cm) – eller det st-nr du måste använda för att få 23 m x 32 v slätst på 10×10 cm.

Mönster: Se diag A.1. Diag visar alla v i mönstret sett från rätsidan.

 

Arbetet stickas runt på rundst.

Lägg upp 90 m på rundst 3 med röd. Sticka 1 v rätt, samtidigt som det sätts 1 markör i den 1:a m i början på v och 1 markör i den 46:e m (= mitt i sidorna). Sedan stickas det mönster från 2:a v i A.1 (= 45 m) totalt 2 ggr på v. Kontrollera stickfastheten! När A.1 är färdigstickat 1 gång på höjden, läggs det upp 20 nya m på v (fortsätt med röd). Vänd arb, maska av de 20 m som lades upp och maska sedan av de resterande 90 m från avigsidan.

 

Montering: Vik grytlappen dubbel så att m med markörerna kommer mitt i sidan. Sy ihop grytlappen i botten från rätsidan. Sy ett stygn i varje m längs hela kanten – sy innanför uppläggningskanten. Sy ihop grytlappen upptill på samma sätt – Obs! De 20 nya m = ögla, sy änden på öglan till hörnet på grytlappen. Sticka 1 grytlapp till men byt om på färgerna så att mönsterfärgen blir röd och bottenfärgen vit.

 

grytdiagram

gryttext

 

Läs mer:

Sticka underbara tovade tofflor!

Snabbsticka vacker korg

Sticka snygga julgranskulor

 


Läs mer om:

Dela
(32)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…