Annons

Annons

Stavar framåt marsch!

Dela
(0)

Med stavarna i högsta hugg stod jag och nästan halva  Hemmets-redaktion utanför vårt hus för att lära oss att gå SNABBT med stavar. Och SNYGGT. Inget tantfjant med slappa, släpande stavar bakom oss minsann. Eller något töntigt luft-vispande som man ser ibland. – Nä, framåt med raska steg och en hård isättning med staven ska det vara, sade stavproffset och gyminstruktören Åsa från Lund. Alla hade vi förväntningar på att bränna kalorier på lunchen istället för att dra i oss dem som vanligt. Mest jag, Pia och Monica förstås som bara vill bli lättare och lättare…

Vi började inomhus med att skruva ihop våra nya, röda stavar och ställa in dem rätt i höjd. Armen ska vara i 90 graders vinkel när man sätter staven i marken (precis som när man åker längdskidor). Här hjälper redaktionssekreterare Mia Lindström Kryss-Karin till rätta.

Själv hade jag fullt sjå att justera min stav till rätt längd. Åsa kollar hur vi gör – och Pia och Lennart är redan klara.

Annons

 

 

Man ska sätta i foten ORDENTLIGT i marken och skjuta ifrån med foten!

 

nästan som röda mattan

Sen körde vi raskt några varv inne på mattan tills vi kom in i rätt rytm. Från början gick jag passgång som en giraff – det kändes lite underligt men jag kunde inte sätta fingret på varför. Tur att stavproffset Åsa var där som har en suverän taktkänsla!

 

Färden gick upp och ner för galgbacken. Ja, den heter faktiskt så. Förr i tiden hängde man folk just här. Nu för tiden är här mycket bättre stämning.

Siste man blir hängd! ropade någon i klungan. Gissa vem som var först i mål!?

 

Jisses vilken skillnad det är att gå med stavar, det  tyckte vi alla. Det känns som man flyger fram och hjärtat börjar bulta direkt eftersom man rör armarna så mycket. Och så har man ju automatiskt halkskyddet med sig – så man kan ta emot sig själv när man halkar till. Fiffigt i vår ålder!

Sist men inte minst bränner stavarna kalorier och ger extra pro-points (som man får äta upp om man vill). 30 minuters stavgång i snabbt tempo ger 2 pro-points (1/2 glas vin och 5 chips typ). Konstigt förresten att det inte ger mer än en snabb promenad utan stavar. Hur som helst får benen och gäddhänget sig en rejäl körare, och det syns ju inte på pointsen utan i spegeln 🙂

Hur går det med vikten då? Har gått ner 2 kilo sedan första invägningen den 7/1 och väger nu 70,0 prick. Det är jag nöjd med. Har ingen ambition att rasa i vikt – man måste TRIVAS med sitt nya liv, tycker jag. Stavarna gav mig en puff att börja träna på ALLVAR (hittills har jag mest fingått med hundarna). Förkylningen är borta, frestelserna är färre (hoppas jag) och på torsdag har jag bokat tid hos en riktig PT på ett gym. Spännande!

/Stina

 

 

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…