Annons

Annons

Starta med en ruta!

Dela
(0)

Cheddarcake med parma-skinka

Gott som inledning på middagen. Också trevligt att servera på en buffé.

Cheddarcake med parmaskinka

4–6 port
8 skivor kavring
75 g smält smör
4 gelatinblad
4 dl mellangrädde
½ tsk malen muskotnöt
1 tsk paprikapulver
300 g riven lagrad cheddarost
Servering
150 g skivad parmaskinka
små salladsblad
gul cocktailtomat
persilja

Annons

Gör så här
1. Klä en avlång 1 ½-liters sockerkaksform med plastfolie. Mixa kavring och smör i en matberedare. Tryck ut brödsmulorna i botten av formen. Låt formen stå kallt.
2. Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter i kallt vatten.
3. Koka upp grädde och kryddor i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten, rör tills den smält.
4.Krama ur gelatinbladen och tillsätt även dessa i den varma grädden, rör tills de smält. Häll ostsmeten i formen och ställ kallt över natten.
5. Servering: Lyft upp kakan ur formen och skär den i rutor med vass kniv. Dekorera med parmaskinka, salladsblad, klyftad cocktailtomat och persiljekvist.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…