Annons

Annons

Stans godaste bullar bakas i ditt kök!

Dela
(0)

Nöt- och hallonbullar

Den som vill ha en extra nötig smak garnerar med hackade hasselnötter eller mandelspån.

Nöt- & hallonbullar

ca 26 bullar

150 g smör

5–6 dl standardmjölk

50 g jäst för söta degar

1 ägg

1½ dl strösocker

Annons

½ tsk salt

2 msk vaniljsocker

1½ liter vetemjöl

Fyllning

250 g rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

50 g hackade hasselnötter

ca 2 dl hallon

Pensling & garnering

1 ägg

pärlsocker

Ugn 200º

Gör så här

1. Smält smöret, tillsätt mjölken. Låt allt bli fingervarmt, ca 37º.

2. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet samt ägget.

3. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en slät och smidig deg, använd gärna en hushållsassistent. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 1 tim.

4. Fyllning: Blanda smör, vaniljsocker och hasselnötter. Knåda degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 30×40 cm stor.

5. Fördela fyllningen på plattorna och strö hallonen över. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Dela varje rulle i ca 13 lika stora bitar.

6. Lägg bullarna tätt med snittytan uppåt i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper. Låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 30 min.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…