Annons

Annons

Spygrön eller nougatfärgad?

Dela
(0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retrotextilier är min stora last här i livet. Det är något med deras färger och barnsliga mönster som gör mig glad. Jag lägger gärna tyger och bonader på lager, även om jag innerst inne vet att jag inte kommer att få användning av dem.

Annons

Den här väggbonaden med en påfågel kom jag över för 20 kr på en byaloppis. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om den är supercool eller bara förskräckligt jätteful.

Gilla Hemmets på Facebook

”Örk-blää-pi-usch”, som barnen brukar säga, när jag serverar något nytt och spännande i gratängform.

Kanske blir den mindre spy-grön om jag målar väggen i en annan färg?

Men, som så många andra ting här i livet, tenderar saker att bli mer värdefulla när man får veta historien bakom. När jag sökte information om signaturen ULLAS, hittade jag först en målande beskrivning av bakgrundsfärgen. Den är således inte längre spygrön, den är nougatfärgad.

Sen surfade jag in på Retro Schmetro, se här. Den bloggen citerar i sin tur bloggen Re-DiZaIn, se här. På några minuter fick jag massor av ny kunskap om ULLAS, textildesignern Ulla Scheuer som hade sin mest produktiva tid från 50- till 70-talet. Jag tänker inte återge hennes gripande livshistoria här, ni får kika in på de andra bloggarna. Där finns också fler textilier att njuta – eller förfäras – av.

MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…