Annons

Annons

Sprakande nyårsdessert

Dela
(3)

Varva lyxigt len mörk och ljus chokladmousse i glas. Pynta sedan årets festligaste dessert med söta bär, exotiska frukter och tomtebloss! Den är enkel att göra och perfekt att förbereda.

Annons

8 glas
Mörk mousse
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 äggulor

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor

Garnering
exotiska frukter t ex kumquats, nektarin, physalis
jordgubbar
citronmeliss el myntablad


Gör så här

1. Mörk och ljus chokladmousse: Vispa grädden till ett fast skum. Bryt chokladen i bitar. Låt smälta över vattenbad. Rör om tills den är slät. Rör samman äggulorna i en skål och tillsätt den smälta chokladen under kraftig omrörning.

2. Vänd ner den vispade grädden, lite i taget tills du har en jämn och fin smet. Fördela hälften av den mörka moussen i 8 glas. Låt stå kallt under tiden du gör den vita moussen. Du gör den på samma sätt som den mörka.

3. Bred ut den ljusa moussen på den mörka moussen. Låt stelna en stund. Fördela resterande mörk mousse i glasen. Låt stelna i kylen till serveringstillfället. Garnera med frukt, bär och kryddgrönt.

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…