Annons

Annons

Spett Lindström med potatispuré

En klassiker i ny tappning. Spett Lindström med smak av kapris och fransk senap serveras med potatispuré och färgglada inlagda polkabetor. Både nyttigt och gott.

Dela
(0)

Färsspett

Picklade betor
2 polkabetor
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
½ dl vatten
Potatispuré
300 g potatis
½ dl mjölk
1 msk smör
Färsbiffar
½ gul lök
250 g nötfärs
1 litet ägg
1 tsk fransk senap
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kapris
2 msk hackade inlagda rödbetor
1 msk smör

Annons

 

Gör så här
1. Picklade betor: Skala och skiva polkabetorna tunt på mandolin eller med osthyvel. Blanda ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg ner betorna och låt stå till servering.
2. Puré: Skala och koka potatisen. Krossa och vispa till en fin puré med mjölk, smör, salt och peppar.
3. Spett: Skala och finhacka löken. Blanda med färs, ägg, senap, salt, svartpeppar, kapris och rödbetshack. Forma till 4 avlånga biffar. Stek runt om i smör. Trä upp på spett och servera med betor och puré.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…