Annons

Annons

Sparrissoppa med chèvresmörgås

Vårgröna soppa med ljuvlig smak av sparris – lika vacker som god. Servera soppan med en chèvresmörgås – extra lyxigt!

Dela
(0)

Sparrissoppa med chèvretoast

4 port

500 g grön sparris
5 dl grönsaksbuljong
2 msk olivolja
3 msk hackad gräslök
3–4 dl babyspenatblad
salt och peppar

Chèvresmörgås
4 skivor lantbröd
100 g chèvreost
1 avokado
1 lime, saften
ev ärtskott

Annons

Garnering
4 msk crème fraiche
gräslök

 

Gör så här

1. Skär bort knopparna på sparrisen. Skär resten i slantar. Koka i grönsaksbuljongen 5 min. Häll av men spara lite av spadet.

2. Mixa sparrisen med olivolja, gräslök, babyspenat, salt och peppar. Späd med lite av buljongen till lagom konsistens.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Chèvresmörgås: Rosta brödet. Blanda chèvre med avokado och pressad limesaft. Bred krämen på brödet och toppa ev med lite ärtskott.

4. Fördela soppan i fyra skålar. Lägg några sparrisknoppar och en klick crème fraiche i varje skål. Strö över lite hackad gräslök.

 

Läs mer

Sparris med citronzabaione

Sparrispaj med skinka

Kycklinggratäng med sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…