Annons

Annons

Spansk primör!

Dela
(0)

Här i Katalonien där Barcelona ligger hör det till att njuta av den färska löken , calcots och det tror jag många passat på att göra just under påskhelgen! Snart är säsongen slut och detta är så gott så det vill man inte missa! Jag har varit med om denna härliga lökfest en gång tidigare och LÄNGTAT efter att få göra om det!  Sagt och gjort – det blev utflykt i år också! Vi for då som nu upp i bergen på samma fantastiska rustika restaurang med utsikt över de vackra kullarna. Doften av öppen eld möter en på lång håll… Innan de varma lökarna – som påminner om späda purjolökar – kommer på bordet får gästerna klä sig i hakklappar och plasthandskar! Stora skålar med den ljuvliga romescosåsen – gjord på bl.a mandel , vitlök och rostad paprika  placeras på bordet och sen bärs de svarta förkolnade lökarna som anrättats direkt på elden in! Då börjar skådespelet! Man tar löken i blasten och drar försiktigt bort allt svart förkolnat och då kommer den tunna mjälla löken innanför fram! Den doppar man försiktigt i såsen och så sörplar man i sig sin lök! Här är det fingarna som gäller – inga knivar och gafflar! Jag lovar – både plasthandskarna och hakklappen behövs!  Gudomligt gott – vad man än tror när man ser dem oskalade!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…