Annons

Annons

Sotad gravlax och äppelsallad

Gravad lax som steks i het panna smakar härligt ihop med syrlig äppelsallad, berättar Tareq Taylor som gjort den här smårätten som passar bra på buffé.

Dela
(0)

Sotad gravlax och äppelsallad

ca 10–15 bitar
ca 200 g gravlax i hel bit
1 syrligt äpple
7–8 cm gurka
1 bananschalottenlök
2 msk sötstark grov senap
Garnering
färsk dill

 

1. Ta av skinnet från laxen. Skär laxen i bitar, ca 3×3 cm. Stek laxbitarna i en het stekpanna utan fett. Det är viktigt att stekpannan är riktigt varm eftersom laxen absolut inte får bli genomstekt utan bara ska få en sotad yta. Låt laxen svalna på en tallrik.

Annons

2. Strimla äpple, gurka och lök mycket fint och blanda samman med senapen i en bunke. Toppa den sotade laxen med äppelsalladen och garnera med dill.

 

Läs mer

Laxpannacotta

Sillstubbar

Minipaj med lax

 

Av Tareq och Ellen Taylor

Foto: Pontus Ferneman

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…