Annons

Annons

Söta syltsnitt med mandelspån

Lättbakad och lyxig småkaka som håller sig fint i kakburken en vecka. Jordgubbssylten gör kakan extra söt och god!

Dela
(1)

Söta syltsnitt

Söta syltsnitt.

ca 36 st
Mördeg
50 g mandel
3 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
150 g smör, kallt

Fyllning & garnering
1 dl sylt t ex jordgubbs-
25 g mandelspån

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Mördeg: Skålla, skala och finhacka mandeln. Rör samman med resten av ingredienserna. Använd gärna matberedare, kör bara precis samman till en smidig deg.

2. Dela degen i tre bitar. Rulla ut till längder och lägg dem på plåt med bakpapper.

3. Fyllning: Gör en fördjupning i mitten. Fördela sylten i fördjupningarna och strö på mandel.

4. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna. Skär i sneda bitar.

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna

Kladdkaka med daimkross och mandel

Klassiska syltgrottor 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…