Annons

Annons

Söta pepparkaksmuffins!

Dela
(22)

Pepparkaksmuffins

Crème fraichen blir till en början lös och rinnig när man vispar den men sedan blir den fast.

Pepparkaksmuffins
ca 14 st
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
100 g hackad mandel
1½ dl filmjölk
Garnering
2½ dl crème fraiche (ej lätt)
2 tsk strösocker
granatäppelkärnor
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och mandel. Vänd ner blandningen växelvis med filmjölken och smöret i äggvispet.
3. Fördela smeten i muffinsformar, fyllda till ca ¾. Grädda mitt i ugnen, ca 20 min. Låt svalna.
4. Garnering: Vispa crème fraiche och socker. Spritsa eller klicka ut på muffinsen och dekorera med granatäppelkärnor.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(22)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…