Annons

Annons

Sonen om hyllningen: ”Hade tyckt att det var jättefint”

I säsongens sista avsnitt av "Så mycket bättre" hyllades den framlidne Sven-Erik Magnusson. Sonen Oscar Magnusson berättar om den känslosamma inspelningen. "Han hade tyckt att det var jättefint", säger Oscar Magnusson till Aftonbladet.

Dela
(468)

Oscar och Sven-Erik Magnusson 2016. Bild: IBL Bildbyrå

Redan inför den första säsongen av ”Så mycket bättre” fick artisten Sven-Erik Magnusson frågan om han ville vara med i programmet. Men trots att Sven-Ingvars sångaren tackade nej gång på gång fortsatte förfrågningen att komma.

Annons

– Det var en mix av anledningar till att han inte var med någon gång. Den största anledningen var att vi alltid har varit ett spelande band. Inspelningarna för ”Så mycket bättre” är under sommaren och då har vi varit på sommarturné, säger sonen Oscar Magnusson till Aftonbladet.

Enligt sonen var även Sven-Erik Magnussons cancerdiagnos en anledning till att han inte ville medverka. Han kände att sjukdomen skulle begränsa hans medverkan.

”Han hade tyckt om artisterna”

I mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson bort i sviterna av cancer. När Oscar Magnusson fick frågan om ett hyllningsavsnitt till pappan var valet inte helt självklart, men till slut bestämde han sig ändå för att åka.

– Det var som en torktumlare som man kastades in i och yrde runt där bland känslor av glädje och sorg. Sen spottades man ut mitt i natten och tänkte: “Vad var det som hände?” säger han till Aftonbladet.

Deltagarna i ”Så mycket bättre” 2017 tillsammans med Oscar Magnusson. Bild: IBL Bildbyrå

Oscar Magnusson är också helt övertygad om att pappan hade varit stolt över resultatet.

– Han hade tyckt att det var jättefint. Han hade tyckt om artisterna och han hade tyckt att jag var en “duktig pôjk”. Men han hade nog sagt innan att: “Det är ingen som vill se en gammal gubbe som pratar i tv. Varför gör de ett program om mig?” Sen hade han tittat på det och ändå tyckt att det var fantastiskt, säger Oscar Magnusson till tidningen.

Läs mer:

Sven-Ingvars hyllas i ”Så mycket bättre”: ”Magiskt”


Läs mer om:

Dela
(468)Annons


Annons

Laddar nästa sida…