Annons

Annons

Sommarmat på ett kick!

Dela
(0)

Varmrökt lax med ärtkräm

Oväntat besök? Varmrökt lax i kylen är ett bra tips!

Varmrökt lax med ärtkräm

4 port

400 g varmrökt lax

1½ msk flytande honung

2 msk finhackad dill

2 msk smör

Ärtkräm

2 dl djupfrysta gröna ärter

300 g philadelphia el annan färskost

Annons

1–2 tsk nyriven pepparrot

Garnering

kruksallad

citron

lime

 

Gör så här

1. Börja med krämen: Låt ärterna tina. Blanda färskost och ärter till en smidig kräm med hjälp av stavmixer eller gaffel. Smaka av med pepparrot och salt.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Dela laxen i 4 portionsbitar. Ringla över honung och strö på dill. Hetta upp smöret och stek laxen snabbt, ca 1 min per sida. Lägg upp på fat och garnera med sallad, citron och lime.

Av Ellinor Varady Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…