Annons

Annons

Sommarens roligaste glassar

Glass i stora lass hör sommaren till. Och sommaren 2016 bjuder på en del härliga överraskningar i frysdisken. Vi listar 5 omtalade glassorter som i alla fall väckte vår nyfikenhet!

Dela
(23)

glass-sommar-2016

1. Rosésorbet

En av sommarens stora matsnackisar är rosésorbet – dessert och drink i ett. Stjärnkonditorn Per Bäckström  har tagit fram det läskande receptet på rosésorbet. Sorbeten är gjord på blodapelsin, hallon, citron, smultron och rosévinet Perfect Day Rosé. Bären känns igen i rosévinet vilket gör att smakerna gifter sig fint och förstärker varandra, menar han.

Annons

Mer info och recept på läskande rosésorbet hittar du här >>

 

2. Ölglass

Öl som glass, kan det vara något? Ja, det tror i alla fall Carlsberg som tillsammans med företaget Stikkinikki har lanserat sin Sorbeer gjord på alkoholfri öl. Glassen smakar malt och syrlig citron och sägs vara en riktig törstsläckare i sommarvärmen.

Läs mer och hitta recept på Sorbeer här >>

 

3. Islgass med alkohol

Isglass i bägare som innehåller 5 % alkohol blev fjolårets och nuvarande års stora snackis. Glassen finns i smakerna Margarita, Mojito, Piña colada och Strawberry daiquiri. En glass motsvarar ungefär en tredjedel av en 33 cl ölburk och huruvida den ska få säljas i vanliga matbutiker eller inte har orsakat högljudda diskussioner.

Läs mer om debatten kring isglassen här >>

 

4. Hundglass

Älgkött, lax, oxlever… Visst låter det gott? Om man är hund alltså! I sommar satsar Hemglass stort på smaker som passar våra fyrbenta kompisar.

Läs mer om hundglassen här >>

 

5. Glass på 1 minut

Kanske inte lika rolig eller nyskapande som glassorterna ovan. Men det här receptet är en riktig räddare i nöden vid akut glassug. Allt du behöver är tre ingredienser och ett par minuter.

Klicka här för att komma till recept på sommarens snabbaste glass >>

 

Läs mer:

Bjud på kladdkakeglass med bär

Glass på TVÅ ingredienser – jodå, det går!

12 goda sätt att kombinera choklad

 

Text: Åsa Boustedt

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(23)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…