Annons

Annons

Sommarens godaste matjestårta!

Dela
(0)

Festbordets medelpunkt är som en midsommarnattsdröm! Lagom salt och krämig med alla förväntade smaker på plats. Vacker är den dessutom!

6–8 port
Botten
100 g smör
200 g kavring
Fyllning
ca 200 g matjessill
4 gelatinblad
1/2 rödlök
2 hårdkokta ägg
2 msk kaviar, typ Kalles
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
1 krm salt
Garnering
1–2 matjessillfiléer
1 dl hackad gräslök
1/2 finhackad rödlök
2 rädisor & rödlöksringar

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här
1. Botten: Spänn fast ett bakpapper i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm diam. Smält smöret. Skär brödet i bitar och mixa det i en matberedare med kniv. Häll i smöret och mixa några varv till. Tryck ut smulorna jämnt i formen och upp på sidorna, t ex med baksidan av en sked. Kyl ca 20 min.
2. Fyllning: Låt sillen rinna av och finhacka den. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5–10 min.
3. Skala och finhacka lök och ägg. Blanda ägghacket med kaviar, gräddfil, crème fraiche och sillen. Salta. Krama ur gelatinbladen och smält dem i 1 msk vatten på låg värme under omrörning. Låt svalna och rör ner gelatinet i sillröran. Häll blandningen i pajskalet. Ställ formen plant och kallt minst 3 tim, gärna över natten.
4. Garnering: Torka av sillfiléerna och skär dem på snedden i smala bitar. Garnera tårtan med sillen i mitten och hackad gräs- och rödlök i en ring runt kanten. Rödlök och utskurna rädisor på toppen!

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…